Atenció al referèndum!

Jesús Bohigas
Jesús Bohigas
Associat a Reagrupament

Cal que estiguem atents a la maniobra que estan gestant CiU i ERC, amb el tràmit de la IP i la cridòria del referèndum. Aquesta operació pot portar l’ independentisme a un carreró sense sortida, que acabi en una via morta on s’esgotin les nostres aspiracions de sobirania.

Igual que el “Flautista de Hamelín”, la música dolça arrossegarà la gent que ha votat a les consultes populars, a una il·lusió positiva en favor dels partits que intenten capitalitzar en benefici propi, les sinèrgies generades per l’èxit participatiu, en perjudici dels milers de voluntaris que hi han treballat i que es mereixen, no només el reconeixement públic, sinó el dret a participar en les decisions que afecten el resultat de la seva feina.

Moltes persones acabaran votant aquests partits, amb el convenciment que estan més preparats per proclamar la nostra independència, abandonant les opcions, que potser sense tanta publicitat mediàtica, són més conscients del camí que cal seguir, tenen un objectiu molt més definit i, sobretot, actuen amb una transparència total en les seves accions.

Després, quan els de sempre hagin arribat al poder, s’arraparan a la cadira i sobre allò del referèndum diran: –És a Madrid-, – Està encallat i no ens deixen– , – casumdena d’Espanyols, que no ens autoritzen a fer una consulta oficial– , bla, bla, bla ….., i llavors primer emprenyats, després desencantats, més endavant desanimats, per acabar conformats igual que ara, però havent gastat les energies, perdut les esperances i malmeses les oportunitats.

Per això no hem de perdre el nord i avisar dels perills al poble de bona fe, dir-los que hi ha coses que fan bonic, però que no tenen la solidesa suficient per trencar l’ordre establert. Que la convocatòria del referèndum l’hem de poder fer amb llibertat, quan haguem proclamat prèviament la nostra independència des de la majoria parlamentària. Quan el poble vegi clar que les dues opcions són possibles, la de quedar-nos i la de marxar. Quan el resultat del referèndum pugui ser vinculant a tots nivells, perquè sigui convocat des de la llibertat.

Que el món sàpiga que hi ha molta gent que vol la independència de Catalunya, és bo. Però aquesta necessitat no ens ha d’amagar el veritable camí que ens ha de dur a la nostra plena sobirania. Les consultes populars són una iniciativa lloable i d’una puresa democràtica fora de dubtes, però les hem de deixar en aquest punt, per tal de que la rància legislació actual no les empastifi.

Marquem el camí i aquest no pot ser altre que: “primer una majoria parlamentària i després el referèndum”.

8.782 lectures

Comentaris (2)

Ben d'acord amb la anàlisi de'n Jesús, les consultes són molt efectives desde totes les vessants, provoquen que la gent hi hagi de pensar, es pugui posicionar (simbolicament) és un aprenentatge organitzatiu molt interessant, fa bullir l'olla, oi?
Però tot aquest esforç s'ha d'abocar a aconseguir la majoria parlamentària que declari unilateralment la independència. Tota altra cosa és dispersar energies i produir cansament, i els grans beneficiats en seguirien essent els administradors d'Espanya a Catalunya, els partits actuals.
El referèndum que proposa aquesta IP no serà realitzable fins la següent legislatura, així que més que una amenaça ho hem de veure com una oportunitat i com un motiu més per tenir una majoria suficient al Parlament.

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament