Ara que volia demanar un crèdit a la Caixa per a comprar-me una Yamaha

Miquel Manubens
Miquel Manubens
Associat a Reagrupament

Fa mesos que em volta al cap tornar a tenir moto. La nena petita ja és grandeta i ja no la tindré amagada al garatge omplint-se de pols, la moto. Busco a veure què em puc comprar i evidentment la primera idea és comprar una Montesa Evasión , que val per a tot. Entro a la web d'Honda amb ES, i em trobo que la nova Montesa Honda  porta motor Honda de 4 temps, i no fan ja la versió Evasion sinó nomes la incòmoda trialera Montesa Cota. Canvio d’objectiu, recordo que hi havia una Honda que es fabricava aquí , la cerco, i trobo que la fàbrica de Santa Perpètua de la Mogoda, que tenia una capacitat màxima de producció de 50.000 unitats/any ja no fabrica res, i Honda va traslladar la producció a Itàlia l’any 2009.  Fora. Miro cap a un altre lloc, i veig que Yamaha també deixarà de fabricar motos aquí , i envia la producció a França. Què sabran els francesos de fer motos! Llegeixo que l’actual conseller del govern “dels millors” abaixa el cap i accepta sense més pensaments que la fabrica de Yamaha tanqui. No m’ho puc creure!

Llegeixo companys que afirmen que ja avisaven fa anys que això de la Caixa acabaria malament, i és clar, jo que per experiència conec que fa anys que la Caixa no és la Caixa em ve un somriure al veure com  ents de reacció som els catalans. Fa tants anys que la Caixa no és la Caixa que ja no em recordo de la primera putada  que em van fer. La Caixa fa molts anys que no és aquella entitat on la meva àvia em va obrir una llibreta el dia que vaig néixer, sinó que és l’entitat que salva bancs  d’addictes a la viagra, dóna crèdits a immobiliàries tramposes  dies abans que facin suspensions de pagaments, o patrocina  la selecció espanyola de furgol. Fa anys que la Caixa no és “la meva” caixa.

I l’una cosa i l’altra tenen molt a veure amb el que ens està passant, estem anant cap a una societat sense classe mitjana perquè la globalització econòmica se l’està carregant i d’aquí a poc només tindrem els grans empresaris o la classe treballadora de granota blava. Els comandaments intermedis, els encarregats, la gent que aportava valor afegit a les empreses, tots a l’atur, ja no ens necessiten. Aquesta classe intermèdia que porta cent anys fent de pont social, explicant als treballadors que volen els empresaris, i explicant als empresaris que necessiten els treballadors, deixaran d’existir.

Perquè, és clar, si un conseller de la Generalitat no és capaç de veure que el tancament de la Yamaha podria ser aprofitat per a constituir un holding  de la motocicleta català amb gas-gas , beta  i la nova ossa , no és perquè sigui tonto, no, que d’estudis el conseller en té i molts, i si la Caixa fa temps que no és la Caixa perquè incompleix els seus objectius fundacionals  d'atorgar crèdits a les famílies i als petits empresaris que no aconsegueixen crèdit en els canals bancaris normals, no és tampoc perquè no siguin llestos, sinó perquè a la Caixa ja no queden comandaments intermedis o no pinten res, perquè tot ho decideix un fred programa informàtic al qual han donat les instruccions els de més amunt de tot.

Perquè, a qualsevol encarregat o tècnic intermedi que conegui mínimament el món de la moto se li hagués ocorregut que una fàbrica catalana que fabriqués només sis models de moto: trial, muntanya, ciutat, carretera, un scooter i una elèctrica, amb marques prou conegudes com: gas-gas, montesa, bultaco , ossa, derbi  i sanglas , i fos obligat a totes les administracions públiques i grans empreses a comprar aquestes marques, la fàbrica seria molt competitiva, i això evidentment finançat per aquesta Caixa que no hauria d’haver deixat de ser mai catalana i preocupada pel país i les empreses del país, en comptes de ser servidora del govern colonial de torn.

yankee 500 ultima
10.105 lectures

Comentaris (1)

Tampoc Derbi, Gas Gas o Rieju
No només no compraré cap Yamaha. Tampoc cap Derbi, Gas Gas o Rieju, empreses que fabriquen motocicletes a Catalunya, però que a les seves pàgines Web marginen el català. Valorarem si fem algun acte reivindicatiu. Si voleu podeu afegir-vos al grup MOTARDS INDEPENDENTISTES que el dia 12 ens constituïrem com a entitat. Una abraçada a tothom.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament