Anna Erra: "Ens juguem tornar a recuperar Catalunya"

Anna Erra: "Ens juguem tornar a recuperar Catalunya"

Entrevista a l’alcaldessa de Vic i número 21 de la candidatura de Junts per Catalunya, Anna Erra, a càrrec de Josep Ramon Soldevila, regidor de Reagrupament al consistori osonenc. 

–Què vas sentir quan et van trucar i et van demanar si volies anar a la llista del President?

–Inicialment no tenia previst presentar-m'hi. Creia que no era el moment d'entrar en la política del Parlament. Però el divendres, l'últim dia, em va arribar un missatge de la coordinadora del PDECat, la Marta Pascal, demanant-me si en volia formar part després de parlar-ne amb el president. Quan et ve directe de Puigdemont i de la manera que ell ha agafat el compromís, no podia defugir la proposta.

 –D’on et ve la teva vocació a la política?

–Sempre m’ha agradat la política, per la seva dimensió de servei públic i d’atenció a les persones. Al llarg de 21 anys de la meva vida, com a professora, vaig desplegar la meva vocació per formar diferents joves per millorar el seu futur. Ara, i sent reconeguda la meva estima per la ciutat des de sempre, puc seguir treballant per la ciutat com a alcaldessa basant-nos en dos grans eixos: el progrés i la convivència.

–Tu vas de número 21, per tant seràs diputada. Què tal això del salt de la política municipal a la nacional? Suposo que ho compaginaràs tot...

–Si ho he de fer, ho faré. Si hi entro serà senyal d’uns bons resultats i treballaré per Catalunya amb molta il·lusió. Per davant de tot, però, el meu gran compromís és amb la ciutat de Vic.

–Creus que els votants dels Comuns tenen clar que els seus vots es sumaran als del bloc 155?

–Confio que els partits independentistes guanyarem les eleccions del 21-D. Crec que la voluntat dels partidaris del 155 és senzillament fer una Catalunya subjugada, que hagi de creure el que diu l'Estat Espanyol i que no pugui tenir l'essència pròpia. Per mi seria preocupant. Ho hauríem d'acceptar, però faríem un pas enrere en el temps, molt gran.

–Darrerament, les enquestes publicades comencen a donar uns millors resultats a Junts per Catalunya. Creus que aquesta llista, al final, serà la guanyadora?

–El PDECat ha estat molt valent i generós. Podíem haver anat sols, però s'hauria donat la visió que es tracta d'unes eleccions autonòmiques. Es té clar que són excepcionals i diferents. Sobretot el que la gent demanava era tornar a restituir el govern i el president que el 155 ens ha tret. Es volia repetir la fórmula de Junts pel Sí, però no va poder ser. El president Puigdemont va fer una lectura de la societat i va demanar aquesta aposta al partit. Crec que el PDECat ha fet un gran gest de generositat.

–Reagrupament, des de la seva fundació, sempre ha opinat que la declaració unilateral de la independència serà la fòrmula final i efectiva per conduir-nos a la República Catalana. Tu què n’opines? El desenllaç serà la unilateralitat perquè no tindrem més opció?

–Primer de tot, s'ha de recuperar la presidència i el govern de la Generalitat, totes les institucions i tornar a restituir i recuperar tota aquella feina que s'havia fet. En el meu cas, conec la conselleria d'Ensenyament i tenen feinades per defensar la LEC [Llei d'Educació Catalana].

L'important és guanyar amb molta majoria. Ens convé ser molt forts per tirar endavant el mandat popular de la República. El govern que hi hagi veurà la força que té per fer segons quins passos. També serà un bon moment per comptar-se ben bé perquè des d'Europa s'ha qüestionat el referèndum.

–Nosaltres tenim clar que el nostre President continua sent en Carles Puigdemont. Per tant, que passi el passi a les eleccions del 21D, ell continua sent el legítim president de Catalunya. Creus que la resta dels partits independentistes ho tenen tan clar com nosaltres?

 

–La gent ha de tenir clar que ens juguem tornar a recuperar Catalunya. El que ens han fet amb el 155 ha estat desmantellant-ho tot. És com un corcó que va entrant i de manera silenciosa va fent molt mal. Hi ha molta gent que està aguantant perquè no s'ho carreguin tot. La seva voluntat és desmantellar el país i totes les nostres institucions, tot i que ho tenen difícil, perquè tenim unes estructures consolidades.

–Creus que la Unió Europea es mullarà finalment? I en tot cas, creus que val la pena ser-hi en un futur com a nova república?

–La millor lectura que donarem a Europa és tornar a posar, sobretot, el president i també el govern que ens han tret. Tenim un gran repte.

4.671 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament