Anem superant etapes.

VicePresident de Reagrupament
Xavier Minguet
VicePresident de Reagrupament

El jutge Llanera es postula com el gran salvador de la unitat de la nació espanyola. Segons ell, els processats han basat els seus al·legats en unes declaracions del ministre d'Hisenda que assegura una absència de despesa pública en l'organització de la votació celebrada a Catalunya l'1 d'octubre del 2017. D’aquesta manera contradiu les fonts de prova recollides en la instrucció.

Per això, li demana al ministre d'Hisenda que informi al més aviat possible sobre el concret suport objectiu d'aquestes afirmacions. Però la investigació sobre el delicte de malversació està sota secret de sumari, en una peça separada. Pablo Llarena va ordenar a la Guàrdia Civil que investigués, i Hisenda ja va enviar diversos informes, fa 15 dies, que avalarien la versió de Montoro sobre la manca de despesa pública per organitzar el referèndum de l'1 d'octubre. La clau està en el fet que la Generalitat tenia els comptes intervinguts ja des de l'estiu, molt abans de l'aplicació del 155 i del referèndum .

A més, en la investigació que s'està fent en paral·lel al jutjat d'instrucció número 13 de Barcelona, els proveïdors de diversos materials van declarar com a testimonis afegint que mai van arribar a cobrar res perquè ni tan sols sabien a qui ho havien de facturar .

L’única possibilitat que sosté Montoro és que, durant la intervenció de la Generalitat per part d'Hisenda, només s’haurien pogut dedicar recursos públics per pagar l'1-O si un funcionari hagués comès un delicte de falsificació d'una factura en connivència amb algun dels proveïdors, cosa que no ha estat provada de cap manera.  Així doncs, el Ministeri va donar aquest dimecres una primera resposta a Llarena i va negar que hi hagués malversació en l'1-O, almenys a partir de la intervenció dels comptes de la Generalitat. La secretària general de Finançament Autonòmic i Local del Ministeri, Belén Navarro, ha reiterat que a Catalunya "no hi ha hagut diners" del FLA o dels lliuraments a compte per al finançament d'aquesta comunitat "que no s’hagi destinat al pagament de factures de proveïdors ".

Aquesta ha estat una etapa de “Tanto va el cántaro a la fuente que al final se rompe ”. La famosa dita castellana que es pot aplicar en aquests atacs tant freqüents, en aquest cas del jutge del suprem, arribant a tal punt de insistència que fins i tot provoca una baralla entre les forces unionistes.

Una altra etapa que indica un cert afebliment dels postulats de la justícia espanyola amb referència a l’euroordre del cas Puigdemont, ha estat la petició de més informació al Tribunal Suprem espanyol sobre el presumpte delicte de malversació de fons públics que el magistrat Pablo Llarena atribueix a Carles Puigdemont.

Considera que l'euroordre emesa per Espanya "no conté una descripció suficient de les circumstàncies en què es van produir els fets", ni tan sols amb les dades de l'informe complementari que els va enviar Llarena. L'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein en vol més detalls, amb l'objectiu de decidir si entrega Puigdemont a les autoritats espanyoles.

En concret, l'Audiència Territorial de Schleswig-Holstein demana a la fiscalia alemanya "donar la possibilitat a les autoritats espanyoles d'enviar, en la mesura del possible, informació complementària". En fer-ho, però, remarca que això no vol dir que l'extradició de Puigdemont per malversació de diner públic sigui "inadmissible d'entrada", però podem arribar a deduir que els trets van en la direcció que serà molt difícil provar que els pagaments es van fer efectius. I pel que estem veien aquests últims dies, encara serà més difícil provar-ho amb possibles informes falsos de la GC.

Sembla com si Puigdemont estigués tocat per una vareta màgica. Ha aconseguit despertar la meitat d’Europa i deixar expectant l’altra meitat. Si el procés aconsegueix traspassar les fronteres espanyoles, una altra cara farà.

4.984 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament