Amb el CAT a la matrícula

Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

Hi ha qui passa vergonya cada vegada que surt d’Europa i ha de portar un passaport que no estima ni vol que el representi. Hi ha qui passa un mal tràngol cada vegada que en el seu vehicle hi veu la “E” d’Espanya en comptes d’un “CAT” de Catalunya.
 
Fa anys que les matrícules dels cotxes catalans van deixar de portar el distintiu provincial per portar l’estatal. S’han fet campanyes per posar el CAT sobre la E però no han prosperat del tot ja que alguns policies, la majoria espanyols, han interposat denúncies per “manipular la matrícula”.
 
Ara però, el portaveu del govern Francesc Homs, ha animat a la ciutadania a posar el CAT sobre la E de les matrícules. Homs ha assegurat que “jurídicament és possible fer-ho” perquè “el que identifica la matrícula és la combinació de quatre xifres i de tres lletres i la E no surt”.
 
La proposta del portaveu és molt romàntica però hauria d’anar acompanyada de fets, com per exemple posar ja el CAT a tots els cotxes oficials. Per la seva banda, Homs ha explicat que al seu cotxe ja ha posat el CAT sobre la E d’Espanya i que li agradaria veure més gent amb el distintiu nacional a les matrícules.

8.363 lectures

Comentaris (3)

Les xapes
Però si en Carretero no porta ni ha volgut portar mai l'enganxina a la matrícula!!!
Cal seguretat jurídica
Com dic al títol, el que cal és tenir seguretat jurídica per a que puguem anar pel món amb el CAT sense que cap 'policia d'Europa' ens pugui cridar l'atenció, i sancionar-nos amb les excuses que ja coneixem. Jo, que surto sovint amb el cotxe fora del país, no vull haver d'afegir els costos de les sancions a les meves planificacions de despeses de viatge... Sense deixar de banda els maldecaps d'haver-te de discutir, perquè aquests d'enraonar res de res, amb els benemèrits, policies espanyols i bestioles semblants , cada cop que me'n he d'anar més enllà de l'Ebre...

Dons això, si hom pot donar-nos la seguretat jurídica que cal, de ben segur que moltíssims catalans ens posarem el CAT a la matrícula...

Siau...
Les xapes
Hauriem de fer com en Joan Carretero, que fa anys porta l'enxangina del CAT a la matrícula. Això és ser valent! Ànim!

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament