Això va de bufetades

Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

La nefasta situació econòmica internacional propicia bufetades a tort i a dret. Hi ha qui les encaixa malament, qui les esquiva o qui les assumeix sense dir ni ase ni bèstia. Els demòcrates nord americans ja han perdut el control de la Cambra de Representants i el president dels EUA, Barack Obama, ha admès públicament el descontentament popular per la lenta recuperació econòmica.
Els demòcrates nord-americans havien recaptat majoritàriament el vot dels joves i dels col·lectius llatins i afroamericans, un fragment social poc estàtic que té facilitat per evolucionar i canviar de vot segons les decisions del govern.
Els republicans nord-americans han aconseguit una majoria de com a mínim 239 escons d’un total de 435 que hi ha a la Cambra de Representants. Amb aquests resultats el president Obama haurà de plantejar-se a la força un apropament amb els conservadors.
L’electorat demòcrata ha manifestat la pèrdua de la il·lusió que els definia i han complicat de forma evident futures aprovacions sobre mesures legislatives. És el mateix efecte global, les mateixes conseqüències provocades per la crisi les que poden canviar un vot als EEUU o a Catalunya, per exemple.
El Servei d’Ocupació de Catalunya ja registra 566.496 aturats el passat mes d’octubre, el que equival a un augment de 9.228 persones inscrites a les llistes de l’atur. Tant a les demarcacions com a la resta de l’Estat ha augmentat el nombre d’aturats acumulant un total de 4.085.976 milions de persones, una xifra que per si sola permet reorientar la paraula “il·lusió” per emmarcar el crit d’un canvi de debò i radical. A Catalunya el tripartit ha mort.

8.382 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament