Adéu, Ramon

Adéu, Ramon

Ramon, estimat amic, company de Reagrupament, què farem «Els Amics de les Homilies» sense tu? Des que en Joan Carretero ens va encomanar la tasca de fer ben visible la importància que la llengua catalana tenia per al nostre país, hem fet molta feina i hem aconseguit moltes fites... però Ramon tu saps perfectament que ens queda molta feina per fer. I tu eres el nostre motor. Incansable, persistent, delicat quan ens posaves deures però rigorós quan es tractava de reclamar-nos si ja els havíem fet.

Ja saps, Ramon, que encara no tenim ben enllestides les rajoles que han de conformar l'auca de la Plaça de les Homilies. I ens queda per decidir amb l'Ester i la Marta de la Direcció General de Política Lingüística com organitzem la plantada del monòlit a Montserrat. I hem d'anar a Organyà per assistir a l'assaig de l'obra d'en Joan Puigros...

Estem consternats Ramon, ja et trobem molt a faltar. Aquesta vida és una injustícia, he llegit que t'ho deia en David Bonvehí i hi estic d'acord. Saps Ramon, també t'ha dedicat unes paraules molt boniques el nostre honorable president a l'exili, el president Puigdemont. Si ho pots saber segur que  estaràs molt content. Perquè nosaltres vam tenir l'honor de presentar la nostra associació al Parlament davant de tots els grups parlamentaris i el president Puigdemont va fer de moderador de la taula i jo sé que ensenyaves les fotografies de l'acte amb orgull i reconeixement. Et feies estimar, Ramon.

No sé com ens ho farem, avui estem massa desorientats, però continuarem Ramon. Continuarem fent créixer els «Amics de les Homilies», continuarem  lluitant fins a tenir un país lliure, continuarem perquè els nostres presos i exiliats tornin a casa i al final, guanyarem. I tu, com molts d'altres que ja no hi són, formareu part de la victòria que hauríeu d'haver pogut veure. Adéu, Ramon.

Teresa Casals

2.739 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament