Adéu bàrbars, hola Europa

Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

Aquest proper diumenge els bàrbars podran assistir per última vegada a una cursa de braus en terres catalanes. La Iniciativa Legislativa Popular (ILP) que el Parlament va aprovar l’any passat va permetre l’abolició de la tortura feta espectacle, dels toros, i ja està llesta perquè entri en vigor la prohibició. La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha manifestat públicament estar a favor del maltractament animal i ha dit que assistirà a l’última corrida del Principat, que se celebrarà a la Monumental de Barcelona.

Sánchez-Camacho no ha dubtat a mostrar els seus instints més baixos, i en un discurs simple i demagog del tot ha justificat l’assassinat públic dels bous dient que no té sentit que el govern faci front a “indemnitzacions milionàries”, per als propietaris de la Monumental, mentre es porten a terme retallades en sanitat i salut. El negativisme i les males maneres de fer dels populars els passaran factura.

Mentre uns, obligats i tristos, s’acomiaden de la barbàrie taurina, uns altres enceten un camí d’alegria i esperança, d’aventures i passió per arrapar-se a un desig de llibertat inequívoc, d’ambició i valentia. El nou cap de llista d’ERC per les eleccions generals, Alfred Bosch, s’ha mostrat partidari d’engendrar una coalició independentista que, des de Madrid, treballi per dir adéu a Espanya. Bosch vol unir esforços per una candidatura independentista única i sembla ser, ara sí, que un projecte independentista comú és possible. Amb la unió d’ERC, Solidaritat i Reagrupament l’esquena la tindrem mig girada i serà més fàcil fer pressió sobre CiU, que una vegada decidida permetrà aixecar el vol i dir hola a Europa i a la resta del món. 

7.233 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament