Açò és el que passa a Europa

Àngel Pérez
Àngel Pérez
Associat a Reagrupament

Després de les eleccions europees celebrades al juny de 2009 i passat un any de la legislatura vaig escriure al cap de lliste de Coalició per Europa, En Ramon Tremosa, ja que va ser la llista que vaig votar al País Valencià. Com a votant de dita coalició de partits nacionalistes exercia el meu dret enviant-li un correu electrònic per tal de saber quines eres les preguntes i iniciatives que havia fet l'eurodiputat al Parlament Europeu sobre el País Valencià.

Faré un poc de memòria sobre Coalició per Europa, aquesta coalició està composada pels partits: CiU (CDC i UDC), PNB, Partit Andalusista, Coalició Canaria, BLOC Nacionalista Valencià, Unió Mallorquina i Unió Menorquina. En teoria els dos representants que va traure la coalició, en Ramon Tremosa (CDC) i na Iazaskun Bilbao (PNB), tenen que defendre els interessos de les regions de les quals en forma part la coalició. Com se que Ramon Tremosa portava els temes referents al País Valencià ja que CDC i BLOC tenen relacions per tractar els temes europeus des de fa anys va ser a d'ell a qui em vaig adreçar.

En el correu li deia que era votant de dita llista i que volia saber, com ja he dit, de les preguntes i iniciatives que havia fet com a eurodiputat referents a la defensa dels interessos dels ciutadans i ciutadanes del País Valencià, en pocs dies vaig rebre un correu electrònic d'en Tremosa diguent-me que visitara el seu web personal de CDC que allí voria el que ha fet pel País Valencià, però personalment no vaig poder trobar-ne res. Vaig accedir al seu web del Parlament Europeu per tal de vore quines eres les iniciatives i preguntes específiques i de les més de 100 que vaig vore, només 5 feien referència específica al País Valencià. En un any només 5? El que em porta a preguntar-me, si el treball que fan els eurodiputats d'aquests tipus de coalicions és sols per als seus partits, on està la voluntat de treballar pels interessos dels valencians i valencianes del BLOC Nacionalista Valencià? Està clar que en Tremosa no té per què assabentar-se de tot, però tindrà un equip de treball, no?

Així que açò és que passa al Parlament Europeu, on escrius a un eurodiputat i et contesta que et busques la vida, quan li estàs reclamant eixa responsabilitat mínima que almenys et diga què és el que ha estat fent pels seus votants, a més de vore com el partit nacionalista (BLOC) no saps si està fent el seu treball o desaprofitant oportunitats en Europa. Fa falta una transparència democràtica molt gran, que els polítics entenguen que estan al servei de la ciutadania i no al revés, i que la ciutadania té dret a vigilar el que fan els polítics per tal de vore si defensen els interessos dels ciutadans i ciutadanes, més encara, al menys si estan fent alguna cosa del programa polític que van donar a conèixer durant la campanya electoral.

Jo li done un suspens a Ramon Tremosa i al BLOC Nacionalista Valencià en quant fa a temes europeus.

6.782 lectures

Comentaris (4)

Com a sobiranista pertanyent a RVpve, i associat a Reagrupament des d'el PV
Jo i altres companys ens em 'reagupat' amb la intenció de recolzar als germans catalans al coincidir amb els nostres plantejaments de declaració unilateral d'independència. No creiem que tingam res a fer almenys de moment com a Reagrupament PV, ja que no existim com a entitat jurídica ni ho volem. Hem de fer la nostra tasca com a sobiranistes valencians per trovar-nos amb els catalans si és que de debò volem avançar. El triomf per separat és el que ens donarà el triomf de conjunt o no hi haura triomf de cap de les maneres, a no ser que vullgam enganyar-nos i enganyar com fan tot el grapat de pseudos aixoplugats sota l'autodenominació d'independentistes i sobiranistes. I si de debò ho volen que concreten com volen la independència com fan Reagrupament i els nostres de Esquerra Nacionalista Valenciana, República Valenciana-Partit Valencianista Europeu, Estat Valencià, oberts a tots els sobiranistes que es vulguen sumar. El demés, son 'bufes de pato'.
Això encara hi ha que decidir-ho
Això que els reagrupats del País Valencià "per una candidatura sobiranista per a les properes eleccions autonòmiques valencianes amb Esquerra Nacionalista Valenciana, República Valenciana-Partit Valencianista Europeu, Estat Valencià... " encara ho tindrem que passar per assemblea i votar-ho.
Que quedi clar que REAGRUPAMENT PV encara no ha votat res del que diu Joan Baptiste per Assemblea, així que fins que no es convoqui l'assemblea i hi haja un debat, el que diu Joan és la seua opinió personal.
Activistes i sobiranistes valencians de Reagrupament
Els sobiranistes valencians en actiu de Reagrupament per una candidatura sobiranista per a les properes eleccions autonòmiques valencianes amb Esquerra Nacionalista Valenciana, República Valenciana-Partit Valencianista Europeu, Estat Valencià i oberta a tots els sobiranistes valencians que es vulguen sumar.
El BLOC com CiU, ERC i ICV són uns autonomistes en la cerca de l'impossible encaix amb l'entelèquia d'Espanya. Aquest camí ja sabem on ens porta veient Catalunya.
Vegeu a un reagrupat valencià en l'Horta exercint de sobiranista actiu:
http://annanoticies.com/2010/07/24/23358/
Àngel Pérez, un ciutadà responsable
Àngel, has mostrat responsabilitat i constàcia exemplar fent el seguiment de l'eurodiputat Ramón Tremosa que t'ha demanat el vot per representar-te com a valencià a la Unió Europea . D'aquesta manera has pogut comprovar com en assumptes del País Valencià no ha fet res o poca cosa i que el Bloc Nacionalista Valencià que hauria de donar suport a la seva acció allà tampoc haurà fet gran cosa.
Crec que tots estarem d'acord amb tu pel suspén que els dones i podem concloure que les coses han de canviar molt en política aqui al País Valencià, sense sucursalismes de cap tipus.
Enhorabona per la tasca i a seguir lluïtant com estàs fent des de Reagrupament al País Valencià.
Salut, independència , regeneració democràtica i treball.

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament