A tu et diré

VicePresident de Reagrupament
Xavier Minguet
VicePresident de Reagrupament

A tu, tant si ets dona com si ets home, tant si ets jove com si ets gran, tant si ets ric com si ets pobre, tant si ets ciutadà amb tots els drets i deures, com si ets immigrant i veus aquest conflicte tant llunyà, tant si penses que ja estem bé com si penses que s’ha de canviar tot, tant si practiques un o un altre conjunt prescrit de creences.

A tu, a qui ni et va ni et ve, a qui deixa que passi de llarg, a qui mira a una altra banda,  a qui no vol problemes, a qui sent que tot això no va amb ell, a qui pensa que és millor quedar-se a casa.

A tu, et diré que ara tenim a les nostres mans el poder per abolir tota forma de pobresa, el poder per defensar una societat lliure, la qual (tal com deia en Kennedy) si no pot ajudar els molts que són pobres, no podrà salvar tampoc els pocs que són rics. Et diré també que estem orgullosos del nostre antic patrimoni, i no estem disposats ni a presenciar ni a permetre que l’Estat Espanyol continuï amb la lenta desintegració dels drets humans als quals estem consagrats avui i que aquest poble es compromet a defensar, aquí i arreu del món.

Et diré que som hereus de les conviccions revolucionàries per les quals van lluitar els nostres avantpassats a l’hora de defensar la nostra terra. Estem orgullosos d’ells, i et diré que ara és el moment de canviar d’estatus, i que la torxa ha passat a mans d'una nova generació de catalans, que fa molts anys que espera millorar la seva vida i la dels altres, disciplinats i obsessionats en la democràcia.

Et diré que, en la nostra història recent, ja fa anys que ens hem fet grans. Que ja és hora que diguem prou a la politització de la justícia espanyola. Que ara, amb un nou estat, tenim la oportunitat de separar definitivament els poders executiu i judicial.

Et diré que hi ha moltes persones de diferents comunitats de l’estat espanyol que realment no comprenen, o diuen que no comprenen, quina és la gran diferència entre el món que vol ser lliure per decidir i el món que ho vol impedir. Els pots dir que vinguin a Catalunya. També n’hi ha alguns que diuen que els que volen impedir que un poble parli són govern de futur. Els pots dir també que vinguin a Catalunya.

Et diré que la llibertat és indivisible, i quan hi ha un poble que està privat de poder decidir el seu futur, ningú pot considerar-se lliure . Quan arribi el dia de decidir, que ho farà, aquest poble podrà sentir la satisfacció davant el fet d'haver estat en primera línia durant més de mil anys. Fent nostres les paraules de Kennedy, direm que tots els homes lliures, on sigui que visquin, són ciutadans de Catalunya.

I a tu, poble de Catalunya, et diré que, si a l’any 988, el Compte Borrell II va dir prou a les injustícies trencant el vassallatge amb el rei franc Hug Capet, i així naixé la identitat de Catalunya com a poble, ara, 1029 anys després, et diré que també diguis prou a les injustícies de l’Estat Espanyol. Et diré que el teu país et necessita, ara més que mai. No permetis que et facin callar, mobilitza’t, surt i parla… vota en el referèndum 1-O.

5.207 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament