29 de novembre del 2010

El Dr. Josep Vendrell
Josep Vendrell
Associat a Reagrupament

Amics i amigues,

Avui, 29 de novembre, cal recordar allò que deia en Tagore:

  Si plores perquè s’ha post el sol,

  les llàgrimes no et deixaran veure les estrelles.

En canvi, sabem que el sol hi és i sabem que tornarà a brillar alt i clar.

Fa pocs mesos en Joan Solà deia que el sol fet de presentar batalla ja és una conquesta, perquè ens fa viure. I que la batalla passa per il·lusionar els joves, que són els dipositaris del futur.

No deixem debades l’empremta decidida de tants patriotes que durant segles d’opressió i tirania han treballat i patit per Catalunya.

I sobretot, no caiguem en la trampa de la síndrome del vençut, que busca tots els culpables entre els seus, quan els culpables reals són el servidors de la tirania, els capatassos que menystenen la seva pròpia gent.

Ànims, companys i companyes. Verdi canta a la seva òpera Aïda: “Si l’amor a la Pàtria és delicte, tots nosaltres estem disposats a rebre’n el càstig”. Prou càstig és veure la pàtria amb la meselleria servil encimbellada ben amunt i l’arrogància buida, la baixesa, la mediocritat i la traïció cavalcant al seu redós.

I és que ja ho deia Francesco Cossiga, recentment desaparegut, en el seu últim llibre (2010): “el problema gros no és que els polítics menteixin, sinó que no saben què dir, i això no pas perquè hagin perdut el sentit de la pròpia missió (que només és retòrica), sinó perquè han perdut el sentit de la seva pròpia grandesa i més encara, han perdut el sentit del seu propi poder”.

Doncs endavant, Reagrupament. L’objectiu és noble i la seva mateixa dignitat ens ha de fer forts i ens ha de fer mirar endavant. Que el sol tornarà a sortir, i ens ha de trobar altra vegada a punt, amb llum als ulls i força al braç...

Josep Vendrell

9.597 lectures

Comentaris (4)

Nou horitzó
El caràcter es demostra en l'adversitat, i caràcter i conviccions en tenim i força. Seguim tenint davant el camí cap a la llibertat i seguirem caminant, amb més força encara.

Companys. per Catalunya!!!!!
BONIC
Boniques i certes paraules.
N'afegiré de mes senzilles però que sempre m'han servit: " No es mes fort qui menys vegades cau sinó qui mes cops s'aixeca".
Força !!!
No és cap final; és el principi, i guanyarem.
La vàlua de les persones no es mesura pel nombre de les seves caigudes, sinó per les vegades que són capaçes d'alçarse i posar-s'hi de nou dempeus. Vosaltres sou d'aquests.
Hem de seguir
Hem de seguir endevant! El nostre projecte és molt bo per Catalunya. Ha estat un pal molt fort però el temps posarà les coses al seu lloc.

Força, Reagrupament! Força!

Total 4 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament