11, 20 i 28

President de Reagrupament
Ignasi Planas
President de Reagrupament

Aquest 11 de setembre genera sensacions ambivalents. Per un costat a tots ens agradaria no haver de tornar a recórrer a la mobilització per legitimar un camí cap a la independència que les urnes ja han mostrat majoritari i del que, per tant, tots esperem el moment que culmini en la constitució de Catalunya com a Estat lliure i independent.

Per altra banda, però, no ens podem permetre ni una sola mostra de defalliment i malgrat que l’independentisme segueix creixent dia a dia, cal seguir mostrant-nos també més i més forts, més i més determinats.

Per si no n’hi hagués prou, el proper 20 de setembre el Tribunal Constitucional decidirà iniciar el procediment per instruir accions penals contra la MH Presidenta del Parlament de Catalunya Carme Forcadell, en el que serà l’atemptat  més greu contra la democràcia i la llibertat que l’Estat espanyol haurà comès contra Catalunya des de la reinstauració de la democràcia. Ens trobarem davant d’una autèntica línia vermella que no hem de permetre, que no hem de  tolerar de cap manera que sigui superada i que haurem d’exigir que sigui, ara si, desoint qualsevol requeriment que es rebi en aquest sentit de qualsevol tribunal espanyol, un primer acte de desobediència que permeti visualitzar, tant a Catalunya, com a Espanya, com al món sencer, que el nostre pas cap a la independència no té via de retorn.

Finalment, el 28 de setembre viurem la moció de confiança a la que s’ha sotmès el MH President de la Generalitat Carles Puigdemont, que tot i que la CUP ja ha manifestat que comptarà amb el seu vot favorable, ha de representar no només la superació d’aquesta situació de crisi, sinó la mostra de la determinació de totes les forces polítiques independentistes de recuperar la unitat d’acció, una actitud que retornarà la  confiança en l’èxit que un projecte tant important com el que ens proposem necessita.

Estem per tant davant d’un mes de setembre que pot marcar el nostre futur més immediat de forma determinant. Hem de ser-hi, no és moment de dubtes ni de comoditats, hem de  tornar a sortir al carrer i dir ben fort el que som: un poble que vol ser lliure!

4.311 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament