Opinió

Manel Bargalló
Manel Bargalló
Associat a Reagrupament

En comptes d’anar junts en una sola candidatura, Laporta s'ha estimat més crear la seva pròpia plataforma electoral a corre-cuita, trencant al darrer moment el pacte emparaulat amb Reagrupament. Però a més li ha fet una Opa hostil per a dessagnar-la d’associats i a la vegada, com a acte suprem d’arrogància, ha demanat a Reagrupament que es dissolgués per deixar-li a ell, el camí planer. Tot plegat, en comptes de fer pinya entre tots els independentistes, ha creat divisió i animadversió entre nosaltres.

7.345 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Si no s’aconsegueix la coalició, aleshores el vot útil no pot ser el de la desintegració. Sinó el de l’honradesa i la coherència. Un vot de convençuts. Serà útil saber-ne l’abast i la força. Per això, no hem de deixar-nos vèncer ni pel cansament ni pel desànim.  Cal que al Parlament entri l’independentisme, més ampli, més militant i compromès.

6.864 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

Aquests dies gairebé han coincidit en el temps manifestacions de tres dels personatges públics que personalment més em motiven: Joan Herrera, Josep Antoni Duran i Miquel Iceta. Què volen que els digui: hi ha qui cada matí es pren un cafè ben carregat abans de sortir de casa; jo llegeixo què han dit aquests tres i arribo a la feina fet un almogàver. Tots tres han parlat darrerament, en concret, d'allò que convé o no a Catalunya. 

8.057 lectures
Enric Canela
Enric I. Canela
President de Suma Independència

Sóc dels que crec que sense CiU no hi haurà independència, hi ha qui creu que des de dins és pot aconseguir, jo crec que cal que també es treballi des de fora. Ara no és moment per al desencís, no és el moment dels experiments, és moment per lluitar, ens cal enfortir el vot útil i ara el vot útil de l’independentisme és el vot a Reagrupament amb els seus aliats. Si nosaltres sumem molts vots independentistes ens acostarem a la independència. Fes que el teu vot sigui útil!

Si sumem, guanyem!

7.209 lectures
Salvador Garcia
Salvador Garcia

En la campanya electoral els partits han d'explicar com finançaran les seves propostes. En el cas de CiU (que ja veu a venir el marro que es trobarà ), reduint l'administració un 25%: fair enough . I els partits del tripartit? Si el que volen és continuar amb l'obra de govern actual que expliquin d'on aconseguiran els diners. Per a mi la solució és clara, independència, però que els autonomistes expliquin com es manté el xiringuito actual.

7.137 lectures
Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

Ja fa cinc anys que l’ajuntament de Barcelona va ser pioner en elaborar un inventari de la simbologia franquista a la capital catalana. Avui, el Memorial Democràtic de la Generalitat ha estat l’encarregat  de cercar simbologia feixista a 185 municipis del nostre territori i ha conclòs senyalant 7.700 símbols franquistes, el 93 per cent són plaques d’habitatges.

7.416 lectures
Joan Torres
Joan Torres
Associat a Reagrupament

La Catalunya que sap on va –que és com s’autoanomenen els socis del PSOE al nostre país- és la que ens assegurava que si guanyava Zapatero també hi guanyaria Catalunya. Ja hem vist i comprovat com ha anat tot això: mai tan pocs havien aconseguit enredar tanta bona gent.

6.673 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Solidaritat no accepta la proposta de coalició de Reagrupament, i en canvi, li proposa la unitat a partir de la dissolució, primer dins unes “primàries” i després argumentant el vot útil. Així no hi ha unitat possible. Solidaritat que estava disposada a coaligar-se amb l’unionisme sobre la base de la ruptura, de l’Adéu a Espanya, ara li fa basques fer-ho sota un programa comú. Ridiculitza fins i tot l’oferiment: “no (cal, diu Laporta a la Web de SI) anar plorant per les cantonades perquè no hem aconseguit més unitat”. Sembla que dins de Solidaritat no hi ha reflexió o bé debat sobre la unitat. Campanya i campanya. Tal com diu Strubell, la “cúpula” ho decideix tot, no necessita consultar-ho, ni ningú no sap que s’hi pensa. “Coses” de partits cibernètics, què hi farem!

11.333 lectures
Joan Torres
Joan Torres
Associat a Reagrupament

Ara -després del 10 de juliol passat, quan ja ha quedat prou demostrat que són moltíssims els catalans que ja es consideren mentalment, sentimentalment i moralment independents -i que saben perfectament, aquests sí, on volen anar- surt en Montilla a explicar-nos que independència és decadència, o va el ministre Corbacho -campió i récordman universal de l’atur- i ens diu que potser sí que podrem trencar amb el mercat espanyol però que no ens pensem que això es farà de manera pacífica i no traumàtica. Quina decepció, senyors. De debò que són aquests els únics grans arguments que encara els queden als nostres amics de la Catalunya que sap on va?  Decadència, senyor Montilla? Violència, senyor Corbacho?

10.127 lectures
Alexandre Pineda
Alexandre Pineda
Associat a Reagrupament

Les desafeccions de què parlen avui els polítics, sobretot el president de la cinquena diputació, senyor Montilla, estan plenament justificades, ningú no vol ser esclau. Hom pot sentir-se a dir, ensenyem els carnets que t'identifiquen i sabràs el que ets, jo dic, a casa es pot malviure amb papers falsos -gràcies Pedrolo- i portar a la butxaca documents apòcrifs per imperatiu legal. Aquesta és la realitat dels catalans, qui es senti còmodament en aquesta situació, és que no ha fet l'estudi de la realitat. I aquesta mancança li fa acceptar els codis establerts, sense adornar-se'n que tal passivitat és l'acceptació d'una manipulació i una explotació econòmica impròpia.

8.836 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament