Opinió

Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de forma cautelar diversos articles del reglament d’ús del català de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida. Aquesta decisió ve propiciada pels recursos presentats per un PP que busca de forma continuada la confrontació mitjançant qüestions nacionals.

7.980 lectures
Alexandre Pineda
Alexandre Pineda
Associat a Reagrupament

El 28 de novembre ningú no s'ha de quedar a casa, l'abstenció és jugar a favor de l'enemic i aquest és poderós i té la força material dels exèrcits, nosaltres tenim la força de la raó. Joves ara us toca, VOTEU INDEPENDÈNCIA . Quan ensopegueu  amb algú de la generació escèptica, perquè ha viscut desengany darrera desengany, potser el teu pare, el teu amic, barrejats retrògrads aparentscatalanistes alguns d'això viuen. Heu de saber que l'aversió al canvi ha esdevingut norma, vosaltres, teniu per endavant el futur, podeu traçar-lo, dissenyar-lo a les lògiques necessitats dels joves.

8.493 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Catalunya no pot resoldre el dèficit d’infraestructures perquè no depèn de nosaltres, a més de no tenir recursos per fer-ne. Catalunya no pot regular la immigració perquè és una competència de l’Estat. Catalunya no pot adjudicar les beques universitàries perquè és una competència de l’Estat. Catalunya no pot convertir l’Aeroport de Barcelona en un hub internacional perquè així ho ha decidit el Govern espanyol. Catalunya no pot usar la llengua catalana a Europa perquè així ho ha decidit el Govern espanyol. Catalunya no pot decidir el traçat de l’AVE perquè ho decideix el Govern espanyol.

7.750 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

La independència era la controvèrsia de la societat, però aquests partits l’estant desviant i desmotivant. L’abstenció serà molt àmplia i tanmateix ja els va bé. Invitaran a votar d’ofici, de protocol. Els electors estan cansats de votar el mateix. Ara Mas i abans Montilla, què importa?

7.673 lectures
Carles Costa
Carles Costa

Ja ho va dir Joan Carretero quan va inaugurar la seu electoral de Reagrupament Osona a Vic: “en aquesta campanya cal passar-ho bé”. Doncs així ho procurarem.

8.127 lectures
Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Resulta que han avançat als partits polítics 2 milions d’euros que no els corresponien fins després de les eleccions. Però com que els bancs no els donaven crèdits, doncs, s’ho han fet venir bé per comptar amb els diners necessaris. Res de nou, doncs, a l’horitzó, els polítics s’han posat a repartir diners i n’han sortit beneficiats, els polítics, qui si no? En aquest cas, fins i tot l’oposició no ha “piulat”, evidentment que no, ja que CiU  ha estat la més beneficiada per aquesta prebenda completament immoral. Artur Mas,com sempre, calla quan el mal govern del tripartit, també el beneficia a ell.

15.435 lectures
Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

El president de Reagrupament, Joan Carretero, deia l’altre dia en una conferència a Sant Cugat, que de moment “a Madrid  només s’hi ha d’anar a dir que no”. Està clar que des del govern espanyol mai no podrem decidir. Siguem conseqüents i si volem votar pressupostos, seleccions catalanes oficials, si volem parlar català a Europa, si volem gestionar les nostres coses, defensar els nostres interessos... només cal obrir els ulls i votar en clau catalana, votar independència.

8.579 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Molts independentistes convençuts i instrumentals, consideren que el vot útil és el vot a CiU. Perquè és un “vot central”. No s’adonen, però, que l’independentisme d’aquesta formació ha estat una tàctica ben treballada. Ha consistit en posar un “i jo més” a qualsevol proposta del tripartit. La dinàmica engegada, els ha portat a fer proclames molt allunyades de la seva convicció més intima. S’han compromès, fins i tot, amb les consultes. Però a la vista de la demoscòpia, no els ha costat tornar al seu reformisme. CiU no vol rompre, no dirà mai “l’Adéu a Espanya”. La seva convicció neix de l’encaix. Només vol reformar. Per tant “la utilitat” d’aquest vot independentista és nul·la.

6.881 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Han passat 70 anys de l'execució del President de la Generalitat de Catalunya, Lluís Companys i Jover, per part del règim feixista d'España. Avui, una hora després que s'acompleixin 70 anys de l'assassinat, els membres de Reagrupament Independentista i Suma Independència hem retut homenatge al Molt Honorable Lluís Companys i Jover, al Fossar de la Pedrera, al cementiri de Montjuïc de la ciutat que el va veure morir a l'alba.

I des d'aquí li reto aquest petit homenatge, en forma de poema, escrit per una dona amiga i mestra, que l’any 1970 li va dedicar : “Elegia a Lluís Companys" de M. Àngels Anglada, poeta.

7.923 lectures
Marc Cros
Marc Cros
Associat a Reagrupament

L’assemblea de solidaris i reagrupats de base de la setmana passada ho va tornar a il·lustrar a la perfecció: candidats capdavanters de Reagrupament hi van assistir, de Solidaritat cap; Carretero va elogiar la iniciativa dels “patriotes de pedra picada”, Laporta els va titllar de “ploramiques”. Tot i això, molts mitjans encara van culpar Carretero de la no coalició. Doncs res d’això és cert, la unitat real era fa dos mesos, entre Laporta i Carretero. Les llistes mai van ser un problema ni tampoc els noms. Reagrupament, fins al darrer moment i a petició dels associats, pot modificar les llistes; i els candidats han assegurat per activa i per passiva que estan disposats a fer un pas enrere per la unitat. Res d’això passa amb els candidats oficials de Solidaritat, tot el contrari, resten muts i atrinxerats.

7.665 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament