Opinió

Manel Bargalló
Manel Bargalló
Associat a Reagrupament

Perdoneu que sigui així de clar, però la noticia que avui publica els diaris respecte que el PP portarà al Tribunal Constitucional la prohibició als toros  que va aprovar el Parlament de Catalunya, em referma el que Reagrupament per boca del Dr. Carretero porta dient des de fa anys: Tenim un Parlament de Fireta. Si el nostre Parlament no és capaç fer valer la seva sobirania per poder decidir una cosa tan banal com prohibir els toros, com podrà fer lleis que ens ajudin a fer front a la situació actual que viu Catalunya?

8.777 lectures
Alfons Ramos
Alfons Ramos
Associat a Reagrupament

El Deure dels representants dels Pobles , a ulls de la humanitat sencera i envers el reeixir pendent dels Pobles no emancipats, és caminar les passes concretes que condueixen efectivament a la Declaració d’Independència del Poble que representen i al naixement de nous Estats independents en règim d’igualtat en el Dret internacional.

7.421 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

CiU té també una mesura d’aparador. És bona perquè és ambigua, plena de condicionals, dúctil i mal·leable. És el concert. El concert és una enganyifa. És inconstitucional, no es rendible per als espanyols i abasta només el 40% de l’espoli, però té també to d’enlluernador i cobreix el flanc més patriòtic i independentista. A més a més, el concert idealitza el “peix al cove”, li dóna una profunditat que mai no ha tingut.

5.407 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Fa pocs mesos el filòleg Joan Solà va ser convidat al Parlament de Catalunya “per parlar de la paraula”. D'una manera clara i contundent va manifestar que la llengua catalana no estava bé de salut ni des del punt de vista polític, ni social, ni filològic. Pel que fa a la seva llengua, Catalunya, deia, és una comunitat malalta des de fa segles. Vivim en un ambient hostil. Som un poble subordinat.

6.019 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Aquesta matinada ha mort Joan Solà.

Escric trista aquestes paraules, però no són tristes les meves paraules. Ha desaparegut un mestre que es va comprometre amb la nostra llengua intel·lectualment, personalment, nacionalment, científicament, internacionalment, històricament, políticament, i cívicament.

6.925 lectures
Enric Canela
Enric I. Canela
President de Suma Independència

Davant del desgavell moral, la manca d’ètica, els comportaments de dubtosa honestedat, la corrupció i tants comportaments mancats dels principals valors que han de regir la vida d’una societat democràtica, la regeneració política és més necessària que mai. Necessitem polítics resisteixin una auditoria moral.

5.846 lectures
Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha suspès de forma cautelar diversos articles del reglament d’ús del català de l’Ajuntament de Barcelona i de la Diputació de Lleida. Aquesta decisió ve propiciada pels recursos presentats per un PP que busca de forma continuada la confrontació mitjançant qüestions nacionals.

4.761 lectures
Alexandre Pineda
Alexandre Pineda
Associat a Reagrupament

El 28 de novembre ningú no s'ha de quedar a casa, l'abstenció és jugar a favor de l'enemic i aquest és poderós i té la força material dels exèrcits, nosaltres tenim la força de la raó. Joves ara us toca, VOTEU INDEPENDÈNCIA . Quan ensopegueu  amb algú de la generació escèptica, perquè ha viscut desengany darrera desengany, potser el teu pare, el teu amic, barrejats retrògrads aparentscatalanistes alguns d'això viuen. Heu de saber que l'aversió al canvi ha esdevingut norma, vosaltres, teniu per endavant el futur, podeu traçar-lo, dissenyar-lo a les lògiques necessitats dels joves.

5.368 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Catalunya no pot resoldre el dèficit d’infraestructures perquè no depèn de nosaltres, a més de no tenir recursos per fer-ne. Catalunya no pot regular la immigració perquè és una competència de l’Estat. Catalunya no pot adjudicar les beques universitàries perquè és una competència de l’Estat. Catalunya no pot convertir l’Aeroport de Barcelona en un hub internacional perquè així ho ha decidit el Govern espanyol. Catalunya no pot usar la llengua catalana a Europa perquè així ho ha decidit el Govern espanyol. Catalunya no pot decidir el traçat de l’AVE perquè ho decideix el Govern espanyol.

4.485 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

La independència era la controvèrsia de la societat, però aquests partits l’estant desviant i desmotivant. L’abstenció serà molt àmplia i tanmateix ja els va bé. Invitaran a votar d’ofici, de protocol. Els electors estan cansats de votar el mateix. Ara Mas i abans Montilla, què importa?

4.530 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament