Opinió

Llengua catalana

Arran de les tres darreres sentències del Tribunal Superior espanyol que esmicolaven el model d’immersió lingüística que ens havíem donat i que, alhora, ens retornaven a la situació prèvia al mal anomenat “pacte Constitucional”, s’han produït als carrers de les nostres viles les enèsimes protestes, tan inútils com necessàries. Com tot poble sotmès ens hem acostumat a queixar-nos abrandadament just abans de tornar-nos-en a casa capcots i amb la cua entre cames.

8.074 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Sr. Mas, vostè pot demanar la lluna si vol, però no demani salvar un país com Espanya, un país catatònic, improductiu i d’una baixa qualitat democràtica. Personalment la meva solidaritat envers l’Estat espanyol s’ha acabat, si vostè el que vol és de debò fer que Catalunya camini sense crosses hi seré, ara bé, no m'hi trobaran per fer sortir Espanya de la crisi, jo no hi tinc res a veure.

6.633 lectures
Columnes de Puig i Cadafalch

L’any que els catalans hauríem pogut escollir lliurement obrir la porta al rescabalament de la nostra dignitat sobirana acaba amb un símbol nacional: la restitució de les Quatre Columnes de Puig i Cadafalch a la muntanya de Montjuïc, a la ciutat de Barcelona, cap i casal de Catalunya.

15.119 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Mas-Colell hauria de seure a les cadires del Consell de Ministres d'Economia de la Unió Europea, a l'Ecofin, o a les reunions del G-20, de l'OCDE, potser el G8 perquè Catalunya és el que és... Més que viatjar a Càceres, Palència, Santander o Jaén, Mas-Colell hauria d'anar a Frankfurt o Berlín, a Nova York i Tòkio, a Singapur o Beijing, tot el que no sigui això, és malbaratar una ment privilegiada, una persona que hauria pogut ser, perfectament, un conseller econòmic del president dels Estats Units... Veure'l amb tota la patuleia autonòmica no farà més que refermar-me en la submissió de Catalunya a Espanya.

8.254 lectures
Jaume Claramunt
Jaume Claramunt
Associat a Reagrupament

El problema som els catalans que no acabem de decidir mai què volem ser. La sentència del TC, aquesta darrera del TS i les que vindran, ens empenyen a decidir definitivament de quin costat estem. Espanya ha deixat clar que només hi podem ser si ens resignem a ser espanyols. I prou. Ara som nosaltres els qui hem de decidir si ho acceptem, si ens dissolem dins d’Espanya, o si fem el pas d’esdevenir una nació lliure. Sisplau, deixem de fingir i abandonem el victimisme inútil.

8.592 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

La Sentència del Tribunal Constitucional va representar l'últim capítol de la relació entre Espanya i Catalunya pel contingut, pel to i per la forma. Reagrupament va advertir en tots els actes de la campanya electoral que era impossible refer ponts i arribar a acords amb l'Estat espanyol, senzillament perquè la sentència dinamitava els ponts, pocs, que encara quedaven dempeus. La lectura de la sentència deixava ben clar que era la metròpoli qui imposava les lleis a la colònia.

7.579 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

“Gairebé res ens afecta”

Editorial conjunt dels grans diaris en defensa de l’Estatut. Gran reunió d’empresaris per pressionar el traspàs de l’Aeroport de Barcelona. Sentència del Tribunal Constitucional espanyol a l’Estatut de Catalunya, que de forma inapel·lable l’Estat de Dret espanyol ens certifica els límits de l’Autonomia per Catalunya. Modificació de la Llei de Caixes amb fusions i eliminacions dins i fora del territori català. Rescat del sistema bancari financer amb diners públics, rebaixa dels salaris dels treballadors públics i congelació de les pensions.

7.263 lectures
Lluïsa Sanabra
Lluïsa Sanabra
Associada a Reagrupament

El meu cor està fort i l’ànima és immortal, per tant segueixo endavant

Després d’escoltar el Sr. Artur Mas com deia per TV3 que ell no havia utilitzat mai les paraules “concert econòmic”, espero i desitjo que els votants convergents també ho hagin escoltat. Ara se’n diu “pacte fiscal” o “compromís fiscal”. Bé els pactes amb l’Estat espanyol sempre han estat a la baixa i el compromís és el de seguir mantenint les altres comunitats autònomes.

6.452 lectures
Alfons Ramos
Alfons Ramos
Associat a Reagrupament

A diferència del mot Modernisme,  que va començar essent un insult a l’ús espanyol per a menysprear l’esperit renovador de l’estètica artística nascut a Catalunya a finals del segle XIX i que malgrat tal menyspreu va evolucionar fins a un reconeixement universal, el Nacionalisme  o més ben dit, el sentiment nacionalista  neix com un moviment universalment reconegut com a bé natural respecte de l’evolució de les polítiques territorials, però acaba essent sinònim de depravació des de 1936 de la mà del més gran dels infames.

6.997 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

Tota aquesta gentada que ha votat CiU encara no fa un parell de setmanes, una força que encara preconitza un "soft-soft approach " al conflicte catalano-espanyol, ja cal que s'ho faci mirar.

9.087 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament