Opinió

Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

Fa més d’un any, en un ple de l’Ajuntament de Girona,vaig defensar una moció en què sol·licitàvem que el consistori expressés la seva solidaritat i suport envers uns seguidors del Girona FC als quals la policia havia impedit que entressin estelades en un camp de futbol, a Almeria, crec recordar.

617 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

De fet, votar el dia 9 ja és per se , la victòria. Espanyols, unionistes, quintacolumnistes, i terceres vies, de moment han fracassat en el seu intent que els catalans no votin i tot gràcies al govern de Catalunya presidit per Artur Mas. El govern de la Generalitat no només està complint amb la logística del dia 9, sinó que ho fa amb l’astúcia i intel·ligència adequats per impedir que Espanya ens torni a aigualir la nostra “festa”.

558 lectures
Toni Prunés
Toni Prunés
Simpatitzant de Reagrupament

El més intel·ligent seria presentar una candidatura molt potent, que pogués arribar, o apropar-se molt, al 50% dels vots, bo i confiant que la llei D’Hondt donés aquells diputats de més que adjudica a la llista més votada (el PP té el 54% dels diputats a Corts havent obtingut, només, el 45% dels vots el 2011). 

572 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

Realment n’hi ha per estar emprenyat, el que està passant des de fa una setmana és per fer sortir els colors, però aquests només ens surten a la ciutadania per allò de la vergonya aliena.“L’espantada” del dilluns 13 d’octubre no s’explica sense el “ tacticisme” de les organitzacions polítiques, sense l’especulació sobre uns futurs resultats electorals i sense els egos d’aquells que aspiren a tenir més del que tindran i a menjar més que el que són capaços de pair.

512 lectures
Manipulats i manipuladors

La força en democràcia la tenen els vots. Canalitzar les propostes i opcions és la part més complexa en política. La grandesa en política però és guanyar la votació, la que sigui, fins i tot aquelles que són al·legals. Just abans del dia 19, el 18, la consulta del 9 de novembre, formava part de la prohibició i de la centralitat reivindicativa.

518 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

El 9 de novembre és el dia previst perquè els catalans diguem la nostra. Va costar Déu i ajuda que les forces polítiques partidàries del dret a decidir es posessin d’acord el 12 de desembre del 2013 amb el dia i la pregunta. S’instaurava el temps de la “unitat partidària” per al dret a decidir.

535 lectures
Eugeni Casanova
Eugeni Casanova
Periodista

Ens podem estar perfectament de la consulta perquè la cosa útil no és que es faci, sinó que es convoqui, que es publiciti i que la prohibeixin. Ens trobem dins un procés que situarà Catalunya entre les nacions lliures del món, i una de les etapes necessàries era intentar un plebiscit. Ningú no s'imaginava que Madrid hi donaria el plàcet i és obvi que no es pot fer malament o sense garanties.

677 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

No ens féssim els sorpresos ara. Els que volem la independència de Catalunya, sempre hem sabut que a casa nostra, en tenim de tots colors. Partidaris de continuar la insubmissió, partidaris d’una espanyolització lenta però inexorable, partidaris (il·lusos), de fer una confederació, partidaris de fer una federació però on tot quedi pràcticament com ara i finalment els que volem decidir-ho tot, equivalent a ser un estat amb tots els ets i uts.

575 lectures
Prou paranys pel 9N

Afirmar que la consulta del 9N tindrà dèficits democràtics perquè no hi ha informació sobre què vol dir votar Sí+Sí a la consulta és un parany que ens posen els que ens prohibeixen votar i en el qual no hauríem de caure, creient-lo i repetint-lo.

1.282 lectures
Amenaces vanes

El to de l'Alícia, de Rajoy, dels ministres i diverses personalitats del Partit Popular aquests darrers mesos ha estat dur, agressiu. Recordem però que fins fins fa ben poc no havia estat acompanyat d'accions concretes. La primera i de moment única acció ha estat suspendre de forma cautelar la consulta.

1.011 lectures

L'enquesta

Quina és la millor opció per a les eleccions plebiscitàries?
 Llista unitària de tots els partits independentistes i la societat civil
 Llistes de diferents partits presentades com a "llista paraigua" amb un punt en comú
 Cadascú pel seu compte
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament

PRÒXIMS ESDEVENIMENTS

Barcelona
EL BARÇA EN UNA CATALUNYA INDEPENDENT
acte barça Ignasi

Intervindran:

- Agustí Benedito , precandidat a la presidència del Futbol Club Barcelona

- Ignasi Planas , candidat a l'alcaldia de Barcelona per Millor Barcelona

Lloc: Universitat Pompeu Fabra. Aula 40154 (Ed. Roger de Llúria, Campus Ciutadella)