Opinió

Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Després d'un parell de mesos de fortes tensions entre els dos partits que lideren el procés sobiranista, sembla que la tempesta ha minvat. Ara toca refer-se dels estralls que ha provocat, que no han estat pocs.

1.343 lectures
L'estat al marge

En el camí cap a la independència de Catalunya, que no forma part d'un Estat disposat a deixar exercir el dret a l'autodeterminació de la nació catalana, és imprescindible, després d'unes eleccions autonòmiques transformades en autodeterminants per la voluntat d'una majoria de la ciutadania, fer un acte de sobirania, una declaració d'independència, en cap cas de caire retòric com les aprovades fins ara al Parlament de Catalunya, i trencar amb el marc jurídico-constitucional espanyol.

Cal dir, per cert, que aquestes eleccions autonòmiques que cal transformar en eleccions autodeterminants per la voluntat majoritària dels catalans i de les catalanes no són una finalitat en si mateixes, sinó que han de ser una eina per arribar a la independència. Ho seran si hi ha unes accions posteriors ben planificades, consensuades i executades amb precisió. No cal dir que no han de ser una gigaenquesta per saber si hi ha una majoria independentista. Han de ser el tret de sortida d'una cursa que arriba al cim somniat, que és la independència de Catalunya. És pot afirmar, doncs, que la data de les eleccions i la confecció de les llistes, essent rellevants, no són ni de bon tros el més important.

4.673 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Ras i curt, l’Oriol Junqueras i ERC volen llistes separades amb paraigües inclòs, perquè quedi clar que la seva llista “serà la més votada” i que ells, els republicans de tripartits varis, no són uns corruptes.

898 lectures
Toni Prunés
Toni Prunés
Simpatitzant de Reagrupament

Benvolgut President: entre el vodevil del Barça i l’astracanada del museu militar ja en tenim prou de comèdia, no ens en cal més. Als catalans ens ha quedat meridianament clar que ERC no vol participar en una gran llista de país que tingui possibilitats reals de guanyar a les eleccions plebiscitàries. Independentment dels motius que ERC tingui per a mostrar aquest rebuig -que els ciutadans ja jutjarem a les urnes- la vostra proposta ha deixat de ser viable: no us hi encaparreu més.

1.090 lectures
Toni Prunés
Toni Prunés
Simpatitzant de Reagrupament

Acabem l’any pitjor que quan l’encetàrem. Llavors teníem la confiança que, units, faríem la consulta. Ara tenim milions de catalans cercant algun bri d’esperança entre els ecos de tantes conferències i reunions, que només serveixen per a què els tertulians pocavergonyes facin el safareig que vulguin amb els nostres sentiments. 

1.103 lectures
Rut Carandell
Rut Carandell
Vicepresidenta de Reagrupament

Les dates de Nadal són les que ens porten cada any un temps per al balanç i un temps per als bons desitjos i l'esperança de canvi.

En el recompte de com ha anat aquest any 2014 des del punt de vista nacional, hem de dir que ha estat un any sorprenent i ple d'esdeveniments que ara fa un any eren difícils de preveure:

1.031 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Si jo fos el President de Catalunya, amb el recolzament de CiU i la gens menyspreable xifra de més d’un milió dues-centes mil catalans/es, amb 50 diputats al Parlament i després de tants anys dedicat a la política, la legislatura actual la donaria per quasi acabada.

794 lectures

Netejar els vidres de casa, tinc el privilegi de que és meva i és gran. Fer aquesta feina té un cost de temps d’unes tres hores.  Aquesta només  és una de les diverses activitats que cal fer sovint a una llar. I qui la fa generalment? Una dona. En el cas d’anar, a més, a treballar fora, la major de les vegades paguem a d'altres dones perquè ho facin.

808 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Els de la primera generació després d’acabada la guerra tenim la gran sort de viure uns temps que segur esdevindran històrics. Ser lliures i tenir un Estat independent ja no és una quimera.

Diuen que ara és el temps dels polítics. Diuen que legalitat, legitimitat i representació ha de ser la clau per encertar el proper pas d’un procés que mai ha estat un camí planer, sinó costerut i ple de trampes.

784 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Desprès del seu desastre ideològic i electoral apostant per un segon tripartit, ERC també fa ver la seva travessa del desert. L’esquerra d’en Carod i en Puigcercós, inclòs el pacte amb ETA, de 23 escons passa a 10 escons. L’entesa “nacional pel progrés” va suposar un desastre apocalíptic per ERC  en termes electorals i  prestigi polític. 

939 lectures

L'enquesta

Davant la situació de bloqueig de les negociacions de JxS i la CUP, què creieu que passarà?
 S'arribarà a un acord abans de la campanya de les eleccions espanyoles del 20D
 S'arribarà a un acord en la data límit del 9 de gener
 S'hauran de convocar noves eleccions
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament