Opinió

Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

Una servidora està en la militància independentista per a bastir un estat català, una República de Catalunya, que proporcioni benestar als catalans i les catalanes i promocioni el fet català en la seva globalitat com una aportació a l'enriquiment del conjunt de la Humanitat. Punt.

858 lectures
President de Reagrupament
Ignasi Planas
President de Reagrupament

Fa pocs dies hem conegut una enquesta electoral a El Periódico  de cara al 27S.No cal ponderar la tradicional parcialitat d’aquest mitjà, però fins i tot partint d’aquesta base se n’extreuen algunes conclusions útils:

1.170 lectures
Toni Prunés
Toni Prunés
Simpatitzant de Reagrupament

Després del parèntesi carnavalesc, el país ha tornat al seu tarannà habitual, sec i gris com la cendra. La processó de despropòsits s’inicià amb la declaració dels Pujol a la Comissió de Safareig del Parlament de Catalunya, una espècie de circ romà per a entreteniment de ses senyories, avorrides de no fer res. 

860 lectures
Còmplices, complicitats

És realment esgotador veure com, cada vegada que hi ha un pronunciament d'una institució de l'Estat espanyol, hi ha una cursa de declaracions entre indignades i reptadores per part de l'anomenat catalanisme, que va des del catalanisme autonomista fins a l'independentisme institucionalitzat. 

1.255 lectures

Respecte dels darrers discursos al voltant de la llengua, considero que convé evitar, per una banda, les consideracions estèrils sobre la supervivencia de la llengua catalana, i centrar-nos en propostes positives i des de l’acció i, per una altra, abandonar el que al meu parer és un absurd debat polític, per inoportú, sobre oficialitats i cooficialitats, dut a terme per alguns polítics irresponsables,que pretenen ocupar la parcel·la de debat que correspon solament als sociolingüistes. 

854 lectures
No digueu Tribunal Constitucional, digueu España

La recent Sentència del Tribunal Constitucional sobre la Llei de Consultes aprovada pel Parlament de Catalunya, era tant esperada que ja ha provocat més riotes que una altra cosa.
 
No cal per tant entrar a discernir el contingut de la Sentència, ni la seva fonamentació jurídica, ni res de res, tant li fot el que diguin. Observem, això si, que significa:
 

1.975 lectures
Associat a Reagrupament
Vicenç Julià
Associat a Reagrupament

D’entrada haig de confessar que tot i que els meus pares, els meus germans i jo, som catalans dels nascuts a Catalunya, (que no vol dir en absolut establir cap diferenciació entre els catalans nascuts fora del Principat, i que viuen, són, s’hi senten, i volen ser catalans), sí que haig de dir que al menys, els meus avis materns eren nascuts a les terres de l’actual província de Castelló. 

951 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

Aquests dies hem tingut força notícies que m’han fet retornar les reflexions sobre la llibertat d’expressió.Fets tan distants com els crims de CharlieHebdo, l’article d’Albert Sánchez Piñol no publicat a la Vanguardia, la Constitució del jutge Santi Vidal, feina o l’intent del PP de multar la difusió de protestes a les xarxes socials amb la  Llei de Seguretat Ciutadanamés coneguda com la “llei mordassa”.

1.090 lectures
Josep Sort
Josep Sort
Associat a Reagrupament

En les darreres setmanes, Grècia ens han donat lliçons que convé que tinguem ben presents en els propers mesos. 

Les eleccions a Grècia del passat dia 25 de gener van ser una profunda reacció patriòtica que ens demostra la importància de tenir un estat propi, sobirà i membre de la comunitat internacional.

759 lectures
Rut Carandell
Rut Carandell
Vicepresidenta de Reagrupament

Ens diuen des de fa uns mesos que el desànim i l’abatiment s’han istal·lat entre les persones que volen la independència i que el procés s’està diluïnt per la desmobilització de la gent.

Qui ho predica són els gurús de l’opinió que són contraris al procés, però no s’atreveixen a dir-ho en públic, perquè són conscients que l’independentisme és el centre polític de la societat catalana ara mateix. Els que són més diplomàtics o ben intencionats parlen de “cansament”...

1.098 lectures

L'enquesta

Què en penseu que Carles Puigdemont sigui el nou President de la Generalitat?
 És positiu, accelerarà el procés
 El fet que no ho encapçali Artur Mas ho pot perjudicar
 El procés no té marxa enrere independentment de qui ho encapçali
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament