Opinió

Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Si jo fos el President de Catalunya, amb el recolzament de CiU i la gens menyspreable xifra de més d’un milió dues-centes mil catalans/es, amb 50 diputats al Parlament i després de tants anys dedicat a la política, la legislatura actual la donaria per quasi acabada.

5.180 lectures

Netejar els vidres de casa, tinc el privilegi de que és meva i és gran. Fer aquesta feina té un cost de temps d’unes tres hores.  Aquesta només  és una de les diverses activitats que cal fer sovint a una llar. I qui la fa generalment? Una dona. En el cas d’anar, a més, a treballar fora, la major de les vegades paguem a d'altres dones perquè ho facin.

5.146 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Els de la primera generació després d’acabada la guerra tenim la gran sort de viure uns temps que segur esdevindran històrics. Ser lliures i tenir un Estat independent ja no és una quimera.

Diuen que ara és el temps dels polítics. Diuen que legalitat, legitimitat i representació ha de ser la clau per encertar el proper pas d’un procés que mai ha estat un camí planer, sinó costerut i ple de trampes.

4.887 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

Desprès del seu desastre ideològic i electoral apostant per un segon tripartit, ERC també fa ver la seva travessa del desert. L’esquerra d’en Carod i en Puigcercós, inclòs el pacte amb ETA, de 23 escons passa a 10 escons. L’entesa “nacional pel progrés” va suposar un desastre apocalíptic per ERC  en termes electorals i  prestigi polític. 

4.864 lectures
Una proposta

Si vingués algun científic, politòleg o sociòleg a Catalunya interessat a estudiar l'estat del nostre país, podria arribar a unes conclusions amb les quals ben bé hi estaríem molts d'acord.

Al voltant de la meitat de la població adulta catalana vol que aquesta comunitat esdevingui un estat independent, mentre que un percentatge a l'entorn del 30% vol un canvi en profunditat de l'estatus actual que va des de l'estat confederal fins al federal asimètric, passant pel concert econòmic, i només prop d'un 15% no vol cap canvi. No cal dir que tot això, amanit amb els gradients i matisos propis de les voluntats humanes.

8.110 lectures
Josep Ferrés
Josep Ferrés
Associat a Reagrupament

De manera discreta ha passat el 5è aniversari del 13-D del 2009. Pels desmemoriats, aquell dia es va anomenar “la primera onada de les consultes independentistes”. Per alguns, com ara jo, va ser el bateig de foc a la política. Només han passat 5 anys i sembla que n’hagin passat 50.

5.591 lectures

El feixisme va vèncer a Catalunya perquè els catalans ens dedicàrem a fer la revolució, esmerçant esforços, diners i vides que ens eren imprescindibles per guanyar la guerra. I perdérem. Avui perdrem la independència perquè hem de decidir sobre retallades, aspectes socials, eixos dretes i esquerres, pressupostos, corrupcions... I oblidem que sense tenir la independència, res d'això no pot canviar. 

4.982 lectures
Boi Fusté
Boi Fusté
Associat a Reagrupament

El 19 de Desembre de 2012, CiU i ERC signaven l’Acord per la Legislatura, 2012 - 2016. En el document, un preàmbul, determina el perquè d’aquest acord. Cal destacar l’apartat on responsabilitat i generositat són l’ànima de l’acord.

5.319 lectures
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

El passat plenari a Sant Martí va deixar dues bones notícies pel nostre Districte. És més, jo diria que son, dues molt bones notícies. Gràcies al nostre Grup Municipal, que és el grup d’Unitat per Barcelona, format per Esquerra Republicana, Reagrupament i Democràcia Catalana, es va aconseguir aprovar la proposició que presentàvem

4.852 lectures
Ramona Vergés
Ramona Vergés
Associada a Reagrupament

No hem arribat fins aquí perquè ara que som al trajecte final ens entrebanquem amb els nostres propis genolls. Els dos milions de ciutadans, que venint d’arreu, hem militat al partit del sí, no estem disposats a renunciar a unes eleccions que han de ser referendàries.

5.946 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament