Opinió

Inversió pública i relacions socials

El mes de setembre d’aquest any 2015 el vivim amb gran intensitat. No cal dir que això és cert per als que desitgem veure com el nostre país avança cap a la plena normalitat política, però cal tenir present que la situació és intensa també per a aquells que no pensen com nosaltres.

4.455 lectures
27 de setembre de 2015

Davant l’extraordinari moment que vivim i més encara quan estem commemorant l’11 de setembre, convé fer un breu repàs a la història, un repàs que convé de forma especial compartir-lo amb els més joves, amb aquells que fins i tot no tenen edat per votar.

4.441 lectures
El pacte impossible

Entre Catalunya i Espanya mai ha existit un pacte. De fet, la convivència, igual que en tots els àmbits de la vida, és possible sense necessitat d’un pacte. La mostra fefaent d’això és que catalans i espanyols hem conviscut durant 300 anys sobre la base d’una clara imposició dels segons respecte dels primers.

4.458 lectures
Marc Viñolas
Marc Viñolas
Secretari General de Reagrupament

Han calgut just aquests dies, 2.278 per veure realitzat un somni, el nostre somni,  el somni d’una candidatura unitària que declari de manera unilateral la independència de Catalunya.  Finalment companys! Finalment! En escriure això m’envaeix un sentiment reconfortant de victòria anticipada.

4.962 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

M' hi esforço i no aconsegueixo entendre perquè uns quants, al meu parer equivocats, molt equivocats, poden aconseguir fer callar a la majoria de la població independentista i ens posen en el risc de perdre. Suposo que no cal que us digui que parlo del tema que, per a mi, és prioritari: guanyar la independència.

4.971 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Els estats membres de la Unió Europea, cada dia que passa, cada atzagaiada que protagonitza el govern espanyol, es mostren cada cop més desacomplexats respecte al procés d'independència encetat a Catalunya en els darrers anys. És un canvi que cada cop és més perceptible. 

4.782 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

La celebració de la VIII Assemblea Nacional de Reagrupament va servir per  tancar una etapa de Reagrupament i per obrir-ne una altra. D'acord amb els estatuts de la nostra organització ni el president Carretero ni la vicepresidenta Carandell podien continuar en els càrrecs i per això la nova Junta Directiva Nacional va nomenar Ignasi Planas, el candidat més votat, com a nou president de Reagrupament.

4.939 lectures
Temps de victòria

Quan, el 2008, en Joan Carretero va tirar endavant aquest moviment polític que és Reagrupament, ni ERC ni CDC tenien el plantejament independentista que tenen ara, i les CUP ni tant sols existien en l’àmbit nacional. 

4.969 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

La setmana passada centenars de voluntaris de l’ANC van repartir mig milió d’exemplars d’un diari gratuït que, segons explica el web de l’assemblea, se centrava “en la relació Catalunya-Espanya”. A primera vista pot semblar un esforç balder, atès que de premsa gratuïta que ens parla d’Espanya ja en tenim molta, començant per La Vanguardia.

5.162 lectures
El Dr. Josep Vendrell
Josep Vendrell
Associat a Reagrupament

La novel·la "2001: A Space Odyssey", d'A. J. Clarke, convertida en una de les primeres grans pel·lícules de ciència ficció (S. Kubrick, 1968), comença amb un suggeriment interessant: a algú que té un raonament ben estructurat, provinent (aquest algú) de ves a saber quin món de quina galàxia, fa tres milions d'anys se li va acudir la idea d'enviar uns estris per l'espai per tal de plantar llavors de coneixement a altres móns habitats per éssers més primitius. 

4.950 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament