Opinió

L'Estat al marge

En aquests moments de desconnexió d'Espanya en els que ens trobem, és adient tornar a recordar l'article "L'Estat al marge" que va fer fa uns mesos l'expresident de Reagrupament, Joan Carretero. En l'article parla de la necessitat d'aquesta desconnexió pel que fa a lleis, tribunals o sentències de l'Estat espanyol.

4.333 lectures
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

Quan un agafa la responsabilitat d’un càrrec públic per primera vegada a la vida, per petit que sigui, es passa el primer mes sense saber gaire bé el que està passant i com ha de funcionar. És més o menys la mateixa sensació que quan un trepitja per primera vegada la universitat. 

4.524 lectures
Pere Soler
Pere Soler
Associat a Reagrupament

El passat 27 de setembre vaig estar en una mesa en un barri on va arrasar “Ciudadanos”. Durant tot el dia no va aparèixer cap apoderat de dita formació ni molt menys va ser present a l’hora del recompte.

4.468 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Encarem una mini legislatura per arrencar l’engendrament d’un nou Estat. No sabem si serà un nou estat de la Unió Europea o no, però el que ningú ens podrà treure serà la procedència geogràfica: serem un Estat d’Europa.

4.537 lectures
Jaume Fernàndez
Jaume Fernàndez
Associat a Reagrupament

Enmig de la batalla política del procés català, la història ha esdevingut víctima d’alguns disbarats remarcables. La història, com l’economia, és una ciència social, i com a tal està subjecta a interpretacions, molt cops interessades. En tot cas, tot té un límit, i els dirigents actuals de l’Estat espanyol l’han superat amb escreix.

4.291 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

El triomf de l'opció independentista en el 27S ha estat total i abassegador. Tenim el Parlament de Catalunya més democràtic que mai. I tenim el Parlament de Catalunya més independentista que mai. I tindrem, cap dubte al respecte, el President de Catalunya més independentista, amb el permís, naturalment del President Macià. 

4.269 lectures
Reagrupament: fer, altre cop, allò que toca fer

Els resultats de les eleccions del 27S ens han mostrat dos milions de catalans amb dret a vot decidits a ser independents, una xifra que fa pocs anys, quan vàrem endegar el projecte de Reagrupament, quan ni Esquerra ni Convergència treballaven per aquest objectiu, no ens haguérem atrevit ni tant sols a somniar.

4.390 lectures
Ferran Pujol i Benlloch
Ferran Pujol i Benlloch
Associat a Reagrupament

Banalitzar el feixisme a Espanya els ha funcionat sempre. Aquesta actitud els permet fer una "transició"  democràtica sense cap trauma, assumir tota l'herència del franquisme tant de persones, com de símbols com de base ideològica sobre la qual muntar la "democràcia".

5.490 lectures
Francisco Garcia Rivero
Francisco Garcia Rivero
Associat a Reagrupament

El proper 27 de setembre ens enfrontem a la jornada més important dels últims 300 anys de la història de Catalunya. La jornada on ens juguem el ser o no ser com a Nació. El ser o no ser de la llengua catalana, de la cultura catalana, de la nostra idiosincràsia que ens fa ser el que som: catalans.

5.016 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

Feia temps que no treballava amb el número 39. Per a mi, era, senzillament un número compost divisible per 3 i que és podia descompondre així: 3x13. Avui, ves per on, m'interessa des del punt de vista polític. A la llista de Junts pel SÍ, la posició 39 l'ocupa en Marc Viñolas, el secretari general de Reagrupament.

4.576 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament