Opinió

Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

Primerament cal recordar que votar Mas és el mateix que votar Duran i, de retruc, tota la nomenklatura que ha pervertit les sigles històriques d'Unió Democràtica de Catalunya. Duran és un individu compromès amb la construcció nacional espanyola i que ha treballat tota la vida per cimentar un estat sòlid i potent. Amb capital a Madrid, naturalment. 

Votar Mas és agafar la mateixa papereta que agafaran Macià Alavedra, Lluís Prenafeta i tota la patuleia convergent que ha fet i fa negocis foscos a l'ombra del poder. Els recomando encaridament la lectura de 'Un pas endavant', de Miquel Sellarès, especialment els passatges on es descriuen les seves topades amb el mal anomenat "sector negocis" de CiU. Dic mal anomenat perquè fer o tenir negocis no només no és dolent, sinó que és bo per a la societat en general. Ens hauríem d'acostumar a dir les coses pel seu nom: sector negocis, no; sector Capone, sí.

6.228 lectures
Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

La imatge dels polítics ha anat evolucionant molt aquestes últimes dècades. La ceguesa ciutadana va desapareixent i alhora, la desafecció cap a ells generarà un canvi radical. L’estatus de súper-home que durant dècades han encarnat molts polítics no han estat res més que la conseqüència d’una permissivitat ciutadana, comparable avui amb la imatge distorsionada que molts tenen dels jugadors de futbol.
Tant l’ofici de polític com el de jugador de futbol han estan sobrevalorats. La societat els ha idealitzat i els ha situat en un pedestal difícil de destronar. Encegats pel poder o l’ostentació els han donat màniga ampla i no ha estat fins que la crisi econòmica ha sacsejat amb més força quan s’ha dit prou i s’ha qüestionat la seva figura.

4.869 lectures
Josep Pinyol
Josep Pinyol

En el darrer article d'aquesta sèrie, La Defensa de Catalunya (i 3 ), Josep Pinyol defensa la necessitat de presentar una Candidatura d'Unitat per la Independència que aplegui tots els moviments que han sorgit en el darrer any, en especial Reagrupament i les Consultes Populars. L'autor també proposa la celebració d'unes "primàries obertes" a tots els votants sobiranistes com a forma d'aplegar tothom. Celebrar una consulta oficial la propera legislatura i denunciar la sentència del Tribunal Constitucional al Comitè de Drets Humans de les Nacions Unides serien dos punts del programa d'aquesta candidatura

5.542 lectures
Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

"El gran problema és que actualment cap dels polítics que ens representen al nostre parlament no mostra la més mínima intenció de treure’ns d’aquest atzucac. CiU insisteix a demanar un concert econòmic que es mostra impossible, ja que no ens concedeixen ni l’estatutet retallat pel ribot d’en Guerra, el PSC continua venent-nos un federalisme que ningú a Espanya no vol, ERC continua embolicat en un tripartit que l’ha fet abandonar el gran objectiu dels votants que li van fer confiança.

Fruit d’aquest garbuix, més de 3.500 catalans ens hem adherit a una associació anomenada Reagrupament independentista que busca promoure que a les pròximes eleccions al Parlament de Catalunya hi hagi una candidatura que opti clarament per la consecució d’un Estat propi. És l'única solució possible si volem ser amos del nostre destí i poder destinar la riquesa generada a les inversions que més ens convinguin als catalans, ja sigui el corredor mediterrani, la potenciació de l’aeroport, ampliació de ports, etc."

7.899 lectures
Jordi Vàzquez
Jordi Vàzquez
Associat a Reagrupament

"Cada vegada es fa més difícil no ser independentista A tot això hi ha una pregunta inquietant. Per quin motiu aquestes mesures s’apliquen a les persones més desafavorides: que acabin de tenir fills, pensionistes i treballadors funcionaris?. El mateix govern que escanya ara milions de persones per estalviar-se 5.500 milions d’€ és el que ha deixat a disposició de la banca 186.000 milions d’€ sense cap condició. El 12 de maig, en canvi, el conjunt de mesures proposades per “estalviar” no arribava a 12.000 milions. A vegades, si no llences els diners, no cal fer sacrificis. El problema és que un tercer, Espanya, està llençant els nostres diners i a sobre ens demana sacrificis. Cada vegada es fa més difícil no ser independentista."

4.043 lectures
Jesús Bohigas
Jesús Bohigas
Associat a Reagrupament

"Em considero un ciutadà normal, que sento la necessitat de canvi profund en la nostra estructura nacional i que estic convençut que l’únic camí que ens queda és la proclamació de la nostra independència, inclús perquè les relacions amb Espanya, amb el temps, acabin essent millors. Com a tal, cerco un referent i un lideratge, capaç de dur a terme aquesta complexa tasca. Pel seu plantejament i contingut, penso que l'opció de Reagrupament és la que defineix millor el camí a seguir, però tot pot quedar en un no-res si no hi ha un front comú, a nivell global, que es presenti com a opció única davant la opinió pública.

Si no ens unim, acabarem convertits en simples grups folklòrics, que ens sentirem molt bé a les trobades, però que no atraurem, ni engrescarem, ni motivarem a ningú. Podem sortir a treure els gegants al carrer, però acabarem ballant sols a la plaça."

5.085 lectures
Carles Costa
Carles Costa

"Perquè quan siguem independents, tindrem el merescut respecte internacional, disposarem d’un seient a les Nacions Unides, augmentarem el nostre nivell de vida, podrem prendre les nostres pròpies decisions polítiques, podrem impulsar el sistema català de valors: treball, esforç, estalvi, risc, iniciativa, l’esperit d’emprenedor i la innovació... Però no s’acabarà aquí. Podrem recaptar els nostres impostos i fer-ne el que vulguem, podrem fer inversions on ho creiem oportú, podrem impulsar una justícia eficient i eficaç, tindrem competències en ports, aeroports i immigració. També ens podrem convertir en la porta d’Àsia, podrem ser el quart estat en renda per càpita a la UE, invertir en educació, recerca i desenvolupament per ser capdavanters... No haurem de demanar signatures per tenir seleccions esportives, ni demanar poder parlar català al Parlament europeu... I el més bonic és que només depèn de nosaltres i de la nostra voluntat."

4.197 lectures
Quim Torra
Quim Torra
Advocat i editor

"Barrera, Bassols, Blanch, Broggi i Domènec. Vénen d'ERC, del PSC, de CiU, han estat adversaris, sovint acarnissats, han combatut en bàndols diferents, uns són independentistes des de sempre, altres han arribat fa poc, tant se val, conscients del moment històric d’urgència nacional que vivim, ara jutgen necessari donar un pas endavant i proposar al poble que es presenti una llista única independentista. Els mou només una passió: la llibertat de Catalunya. Si ells, vells catalanistes honorables, després de tantes batalles, han estat capaços d’unir-se per aquesta sola idea, com podrem mai explicar als nostres fills que nosaltres no ho hem aconseguit?"

4.599 lectures
Marc Cros
Marc Cros
Associat a Reagrupament

"L'Avui.cat era el digital nacional més seguit a la xarxa, una gran aposta quan el dirigia en Salvador Cot. Quan Cot va veure quines eren les intencions dels nous propietaris va preferir plegar abans del naufragi. Tot indica que això serà un entrenament per també fer desaparèixer l’edició en paper de l’Avui. A cada bugada perdem un llençol i tots tenim part de culpa, sobretot aquells catalans que compren El Periòdico o La Vanguardia. Catalunya pateix una crisi comunicativa evident, tant per l’oferta com pel consum."

5.643 lectures
Jordi Tomàs
Jordi Tomàs
Associat a Reagrupament

És evident que per assolir l'alliberament nacional hi ha d'haver una majoria de diputats als diferents Parlaments dels Països Catalans que siguin patriotes i facin un gran acte de patriotisme i dignitat, declarant unilateralment la independència. Ara bé, i que quedi clar, també és evident que per la profunda regeneració democràtica, que pel que es veu últimament per la TV és necessàriament urgent, també necessitem la majoria de diputats dels diferents Parlaments.

No deixa de ser curiós que tots els partits polítics actuals no han estat capaços de fer una nova llei electoral amb llistes obertes amb més de 30 anys o simplement una llei per la transparència total en finançament de partits o de les seves pròpies fundacions. Fa riure, però, els partidismes sobrepassen sempre al cap davant del nostre país.
Quina pena...

5.202 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament