Opinió

Alfons Jorro
Alfons Jorro
Associat a Reagrupament

"La independència no es DEMANA..... es DECLARA!!!, amb una majoria de 68 (o més) diputats que la VOTIN!!!!!! es així de CLAR i FÀCIL!!! 

Les relacions entre Espanya i Catalunya són les d'una parella que, per falta d'enteniment mutu, arriben a la conclusió (tots dos o un d'ells) que no poden viure junts (declaració unilateral de independència); com que tenen diferències de criteri de com consumar la separació, busquen un bon jurista, (Parlament Europeu, etc) per que decideixi les obligacions, deures i drets de cadascun.  

Donades les circumstàncies (més de 300 anys de vida en comú) l'ideal fora que la separació fos amistosa, ja que tenim les famílies barrejades, fills comuns, propietats dins la casa de l'altre, etc." 

6.009 lectures
Jordi Carbonell
Jordi Carbonell
Associat a Reagrupament

"Per no avorrir-vos, respondrem gradualment les preguntes plantejades al llarg d’aquest mesos de treball intens per organitzar la consulta. La més general és: per què ens cal aconseguir la independència de Catalunya? Perquè permetrà que decidim sobre tot el que ens afecta directament la nostra vida diària, la dels nostres fills i la de les persones grans.
Això vol dir identitat, cultura, economia, infraestructures, mercat laboral, sistema impositiu... No és demagògia. Cada any surten de Catalunya amb destinació a Madrid 21.000 milions d’euros que no retornen revertits en res. Aquest total correspon als tres mil euros anuals d’impostos que cada persona paga a Madrid en concepte d’impostos sense rebre cap servei a canvi."

6.242 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

"La canallada més sorollosa és que ni l’Estat ni la Generalitat es volen aprimar:  Les mateixes festes, les mateixes despeses reials, representatives, oficials, armamentístiques, organitzatives, etc. El mateix nivell de fastuositat i magnificència.  Tot continua igual per a ZP i José Montilla. El prou barrila no és per a ells. Ho transfereixen als ciutadans.  Si Catalunya ja perdia prou fins ara, encara no ha vist res del futur. Catalunya (desperta company!) som tu i jo. Som tots els catalans.
Company hi ha un final de túnel. No es tracta de soroll ni de merder.  Es tracta d’aplegar-nos, de construir petits nuclis i d’escampar una solució evident: Fugim! Sortim d’Espanya i d’aquesta canallada! Construïm un nou camí! Una nova via és possible. Nous polítics, noves lleis, noves formes d’Estat. Ho farem millor perquè ara ho farem sols. Basta de sumptuositats colonials. Prou de jerarquia i burocràcia espanyola. Nosaltres sols viurem més bé i serem més justos. Company: Encara no t’has Reagrupat? Les eleccions sonen!"

6.198 lectures
Josep Prat
Josep Prat
Associat a Reagrupament

"El fet és que Reagrupament està format bàsicament, per no dir tot, per gent que no es dedica a la política professionalment, i és que no guanyes pas diners per tenir un càrrec aquí, i ben orgullós que n'estic jo, és més, em sento millor.

La gent de Reagrupament són arquitectes, enginyers, metges, empresaris. I, per què no, gent més humil però igual de treballadora com fusters, músics, pintors, escultors, poetes i escriptors.

Reagrupament som tots. Hi cap tothom."

6.997 lectures
Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

Si la selecció d'Espanya guanya el Mundial de Sud-àfrica la Federació Espanyola de Futbol pagarà una prima de 600.000 euros a cada jugador, la xifra més alta de les 32 seleccions que participen en el Mundial.
Sembla que per a la Federació, Espanya encara sigui aquell imperi on el sol mai es pon. Ángel María Villar, president de la federació, ja va prometre a l’Eurocopa del 2008 primes de 250.000 euros per jugador, ara amb una situació econòmica més que preocupant en duplica i n’augmenta encara més la prima.

6.574 lectures
Esther Ponsa
Esther Ponsa
Associada a Reagrupament

"Com bé sabem, l’única cosa que podem decidir els catalans per nosaltres mateixos és convertir-nos en un Estat. Això ho ha de fer el Parlament de Catalunya amb 68 diputats independentistes fent en un exercici de democràcia pura. Tan senzill com fer la declaració unilateral d’independència i obrir un procés constitutiu. 
Ara, manifestem-nos, votem a les consultes, però recordem que és necessària una candidatura que porti la independència com a punt prioritari al Parlament. La resta, escalfa l’ambient i fa bullir l’olla, sí!, però si volem l’Estat Propi, farà falta alguna cosa més."

6.990 lectures
Jordi Miralda
Jordi Miralda
Associat a Reagrupament

"La via de Reagrupament de començar proposant una Constitució per a Catalunya em sembla molt més encertada. Per poder convèncer els catalans de votar a favor de la independència cal tenir una proposta clara de com volem que sigui el nou estat, cal presentar la proposta al Parlament, i cal convèncer els altres partits que critiquin la nostra proposta i que en presentin una de seva, amb les seves pròpies idees. La gent ja sap com és ser una Comunitat Autònoma espanyola, ara el que cal és explicar com seria un estat català, i per què seria millor que el que tenim ara. Cal que els partits majoritaris al Parlament diguin com volen construir aquest nou estat, i quins avantatges ens donarà respecte a ser espanyols. Fins que no es faci aquest procés, només les persones que ja tenim un fort sentiment de ser catalans i que ja hem perdut la por votarem a favor de la independència. Les altres persones necessiten motius clars per voler un estat català, i necessiten veure una majoria al Parlament favorable a la independència per perdre la por i adquirir confiança de que la plenitud del poble català només es podrà atènyer amb l'estat propi."

6.783 lectures
Francesc Minguell
Francesc Minguell
Associat a Reagrupament

"Què ha passat en els darrers mesos a Catalunya? A partir d’un article publicat a un diari comencem a parlar d’una candidatura transversal amb una sola ideologia: la independència de Catalunya. Neix un moviment social anomenat Reagrupament que fa de llevat perquè comenci a pujar la massa.

La societat civil, no pas els partits polítics, amb un nombre important de voluntaris, convoquen consultes populars a les quals participen més de mig milió de catalans. Diversos grups de persones, de diferents procedències i ideologies, avalen manifestos a favor d’una candidatura transversal per la independència.

Les enquestes publicades avui als diaris diuen que un nombre cada cop més important de militants i simpatitzants de partits polítics sintonitzen amb la independència de Catalunya. Que més d’un 37 % dels ciutadans enquestats estan a favor de la independència."

8.191 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

"José Montilla necessitava tranquil·litzar la militància agitada amb el “tema” de la Sentència. Calia recuperar una certa “unitat” abans de les eleccions. Calia també sargir l’esparrec del grup al Congrés i aturar la sangonera d’opinions, crítiques i comentaris heterogenis i dissonants. Així doncs, el Senat ha estat un “deute” que el PSOE i el PSC s’han pagat. José Montilla sotmetent-se amb humilitat a una semblant cerimònia honorífica de vassallatge i un PSOE  exercint de gentil i magnànim senyor. Un acte “cobrat” per les dues parts. 

Amb aquest acte, José Montilla ha pontificat el relat de les relacions amb Espanya fins després de les eleccions: L’estatut continua essent el pal de paller. Al voltant giren l’Estat Federal (per a parlar-ne més endavant); l’obra de govern (fets, no paraules); un nou tripartit (davant la crisi, l’esquerra solidària) i el tancament de la via independentista (no hi ha sentència, ergo tampoc hi ha rebuig “explícit” a l’Espanya plural). L’acte del Senat doncs, no ha estat gratuït. José Montilla aconseguia unir al PSC, orientar les eleccions i disciplinar la tropa per a la confrontació." 

5.834 lectures
Alexandre Pineda
Alexandre Pineda
Associat a Reagrupament

"Els paralitzats mentalment degut a viure de la moma, ens voldrien allunyats de la feina de forjar constantment idees alliberadores. De fet, els fa pànic el sol fet de pensar que poguem aconseguir una estructuració igualitària de la societat, malgrat ser un punt on ells, l'han presentat històricament com a font inspiradora, però ens és clar i determinant: Han traït a bastament les idees, són unes personalitats fictes -de la doctrina n'han fet una ficció-, una descarada farsa, on s'ofega curulla de problemes la ciutadania que cada dia amb llur esforç, els aporta sinó més per força, els cabals públics perquè aitals personatges en puguin viure d'escàndol, mentre el treballador no pot arribar a fi de mes. 

Per aturar-ho ens cal denunciar les futileses dels polítics, podríem catalogar-ho com una frivolitat, però no ho veig així, és una batalla descarnada contra tot allò que els faci perillar la seva poltrona de poder tant ben remunerada. Jo faig una crida per retornar-los a tots, un a un, a casa seva i que es busquin una feina i cobrin una retribució adequada a les realitats socials i no el plaent bon viure que s'han creat. És per totes aquestes raons, que el seu encadellar-se amb el regne espanyol volen reforçar-lo: és que els ha entrat l'esverament. Proclamem amb tot l'èmfasi que el nostre treball anirà sempre enfocat a l'emancipació i la democràcia vera." 

6.179 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament