Opinió

Cristian López
Cristian López
Associat a Reagrupament

A partir de les nefastes xifres d'atur que afecten la població juvenil, l'autor conclou la necessitat d'impulsar el moviment democràtic de la independència i assegurar que arribi aquesta tardor al nostre Parlament i faci de veu del poble que està cansat d’una relació amb l’estat que després de 30 anys ha demostrat no funcionar

11.323 lectures
Teresa Casals
Teresa Casals
Associada a Reagrupament

El missatge de Reagrupament és clar. S'ha mantingut inalterable, és entenedor i engresca. Té la força suficient per fer canviar els reptes i els perills, en oportunitats. Quan el nostre missatge es transformi en vots trasbalsarà la situació política actual, posarà en evidència les contradiccions constants dels partits que constitueixen actualment l'arc parlamentari català i estarem molt més a prop d'assolir el nostre objectiu: la via unilateral per proclamar la independència.

6.544 lectures
Manel Bargalló
Manel Bargalló
Associat a Reagrupament

CiU i Esquerra, tot i que en teoria persegueixen la sobirania o la independència de Catalunya, coincideixen a considerar que el suport social a la independència no és prou gran per apostar-hi. Ho diuen sense fer cas a la realitat que mostra les enquestes on l'independentisme està creixent sense parar i ara mateix té molt més suport que la suma d'aquests partits junts. La por de l’esclau a ser lliure i la pobra autoestima per 300 anys de colonització espanyola han donat lloc a uns dirigents polítics porucs i mentiders.

5.968 lectures
Gerard Furest
Gerard Furest
Associat a Reagrupament

L'autor denuncia la contradicció que SOS Racisme, una organització que, en teoria, s'erigeix en defensora dels drets humans i contrària a tota discriminació, s'inhibeix de la lesió als drets dels catalanoparlants al seu propi país. Des d’un espanyolisme més sibil·lí però tant o més nociu, ens volen fer creure que la conculcació dels drets lingüístics no és una conculcació dels drets humans fonamentals i de la dignitat de la persona.

8.180 lectures
Josep Prat
Josep Prat
Associat a Reagrupament

Per què penseu que no es proclama la independència des de CiU, a part del poc sentiment i poltronerisme dels seus dirigents? Doncs pel fet que hi ha una constant pressió d’un sector d’empresaris i espanyols de prestigi que miren que això no passi. Per què quan surt un nou partit independentista no se’n parla?

5.805 lectures
Montserrat Tudela
Montserrat Tudela
Associada a Reagrupament

La perspectiva històrica en l’acció política és una de les qualitats que més valoro, juntament amb l’honestedat i la coherència ideològica. I ningú no s’escapa de l’acció política, ni els votats ni els votants. Al meu parer, des de fa anys, a Catalunya estem orfes de dirigents que gaudeixin d’aquesta qualitat, com també li passa al Reino de España. I això s’esdevé en un context mundial que està reinventat una nova era, la de la mundialització.

8.303 lectures
Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Catalunya sempre ha tingut un esperit confederal. A tots els territoris es creaven relacions entre iguals on tothom hi guanyava, ja que els territoris sota el Casal de Barcelona es conformaven a tenir un domini del comerç. La grandesa catalana, és un estat d’esperit que ens cal recuperar. No podem continuar lligats a un Estat que no ens volen tal i com som. No podem seguir arrossegant-nos per Madrid pidolant que canviin magistrats espanyols del Tribunal Constitucional

8.491 lectures
Josep Sort
Josep Sort
President de Reagrupament

Diumenge va ser un gran dia, gràcies a l'abassagadora victòria de la Nova Aliança Flamenca (N-VA), formació independentista a les eleccions belgues. Concretament, aquesta formació va obtenir un 30% dels vots a Flandes, resultat que li proporciona el major nombre d'escons dins la Cambra de Representants: 27 d'un total de 150. Els independentistes flamencs, doncs. han derrotat als seus antics socis els cristianodemòcrates flamencs (17 escons). I també a la resta de formacions flamenques: els socialistes (13 escons), als liberals-demòcrates (13 escons), a l'extrema dreta (12 escons), i a d'altresminoritàries.

5.936 lectures
Pere Torra
Pere Torra
Associat a Reagrupament

Diumenge hi ha les eleccions...a la presidència del F.C. Barcelona. Ho sap tothom. Probablement ho sap i ho segueix més gent que no pas les eleccions al Parlament del Parc de la Ciutadella. TV3, la Televisió de Catalunya, també ho sap. Per això, aquest divendres ha fet un desplegament espectacular per al debat dels 4 candidats en prime time. No sé on són ara els fariseus -de dreta i esquerra- que van blasmar Joan Carretero per haver dit que el president del Barça és més conegut i reconegut al món que no pas el que ocupa el palau situat al nord de la plaça Sant Jaume. Per què no surten ara a criticar TV3 per donar aquest relleu públic als candidats que s'enfronten per dirigir una entitat privada?

4.527 lectures
Jesús Bohigas
Jesús Bohigas
Associat a Reagrupament

"Per això no hem de perdre el nord i avisar dels perills al poble de bona fe, dir-los que hi ha coses que fan bonic, però que no tenen la solidesa suficient per trencar l’ordre establert. Que la convocatòria del referèndum l’hem de poder fer amb llibertat, quan haguem proclamat prèviament la nostra independència des de la majoria parlamentària. Quan el poble vegi clar que les dues opcions són possibles, la de quedar-nos i la de marxar. Quan el resultat del referèndum pugui ser vinculant a tots nivells, perquè sigui convocat des de la llibertat.
Que el món sàpiga que hi ha molta gent que vol la independència de Catalunya, és bo. Però aquesta necessitat no ens ha d’amagar el veritable camí que ens ha de dur a la nostra plena sobirania. Les consultes populars són una iniciativa lloable i d’una puresa democràtica fora de dubtes, però les hem de deixar en aquest punt, per tal de que la rància legislació actual no les empastifi."

5.068 lectures

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament