Opinió

Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

Un munt de gent ha convocat una manifestació a Barcelona el dissabte 10 de juliol. La marxa pretén ser "una resposta unitària del poble català" davant la vivisecció practicada a l'estatutet-cadàver.

7.544 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Òmnium Cultural ha convocat pel dia 10 de juliol una manifestació amb el lema “som una nació, decidim nosaltres”. Hi anem?

6.866 lectures
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

Igual que la sentència ha liquidat l'Estatut, també hauria d'haver liquidat una classe política que ha fet del fracàs, la mentida i la corrupció la seva divisa.
La sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut certifica el final d'etapa de l'autonomisme a Catalunya. L'Estatut ja va néixer mort i el TC l'ha rematat.

7.884 lectures
Carles Costa
Carles Costa

Quan parlem d’independència sovint la gent ens parla d’un seguit d’excuses o pors, altrament dit, tòpics, pensant que la independència és una utopia, un somni, una cosa irrealitzable. Doncs no. Alguns d’aquests tòpics, potser els més freqüents són: 1) Hi haurà boicot; 2) Trauran els tancs; 3) No ens la donaran; 4) La independència ha de venir de l’esquerra; 5) Només ho volem els catalans; 6) És de quatre que no tenen ni dos dits de front; i 7) No és possible.

9.694 lectures
Quirze Salomó
Quirze Salomó
Associat a Reagrupament

Segons l'autor, Catalunya com a nació sortirà reforçada d'aquesta crisi econòmica si reprèn els valors de l'esforç i del treball que l'ha fet gran. Treballar més i més bé està al nostre abast, només depèn de nosaltres, com la independència. Però si no tinc feina com puc treballar més?............ Aquesta pregunta és bastant habitual i lògica, però només si els que tenim la sort de encara tenir feina treballem més i més bé, això farà canviar les coses perquè la riquesa generada pel més treball esdevingui més feina per altres

10.199 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Mas és un perdedor: “si és per perdre, el dret de decidir no aplicaré” Calafell (Baix Penedès) 19/6/10. Per tant no “l’aplicarà” a la pròxima legislatura, ergo ja està perdut: No convocarà cap referèndum. No hi ha batalla més perduda que la que comença amb rendició. Mas no té clarividència, és un perdedor. ERC tripartita va començar igualment. No lluitar pels teus ideals és de perdedors. Sense lluita, no hi ha guany. Mas és un funcionari de la política, accepta que la independència és un clam, però ell anirà darrera i es deixarà portar: gran líder, el Sr. Mas!

7.161 lectures
Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

És evident que la classe dirigent actual ha de ser substituïda per una nova fornada de gent que aposti per la construcció d’un Estat propi que estigui lliure dels vicis en els quals la Generalitat ha caigut. Per començar cal assolir poder real, i per poder-lo tenir no hi ha altra camí que assolir una majoria de diputats suficient que derogui la Constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya, i aprovi una nova Constitució: la Constitució de Catalunya.

11.920 lectures
Carme Teixidó
Carme Teixidó
Associada a Reagrupament

Voldria fer des d'aquí una crida a totes les que llegiu aquestes quatre lletres i dir-vos que, si volem acabar amb lleis “ofensives” ens ho hem de “currar”, si volem canviar el país (que evidentment també és nostre) ens hi hem d’implicar, si volem que a poc a poc, a banda que els senyors també canviïn d’idea, canviïn d’actitud, els hem d’acostumar a la nostra presència, fins a fer que aquesta sigui habitual.

9.530 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

L'autor considera que el lema de Reagrupament (independència, democràcia i treball) cal concebre'l com un tamboret de tres potes. La de "treball" no és una proclama gratuïta, d'aquelles de manifestació de l'1 de maig. No és cap promesa, cap obsequi. Més aviat és un clam, un vaticini. 

7.436 lectures
Toni Strubell
Toni Strubell
Associat a Reagrupament

Es va evidenciant la necessitat imperiosa que ens deixem d’orgues, i que situem la Independència Nacional com a única prioritat de la gent catalana. Els bascos ho han fet amb la històrica unió entre independentistes socialdemòcrates i l’esquerra independentista clàssica. A Catalunya és la unitat que s’està creant al voltant de Reagrupament i la candidatura transversal al Parlament de Catalunya el 2010.

8.207 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament