Opinió

Esther Ponsa
Esther Ponsa
Associada a Reagrupament

Fa temps que no m’amoïnen ni l’estatut ni el tribunal constitucional si no és per refermar que l’única cosa profitosa que pot fer Catalunya és marxar d’Espanya. Fa anys, doncs, que vull i participo en tot allò que crec que ens encara a la independència, així doncs, fa temps que he renunciat a pedagogies, a peixos al cove, a ous i gallines i a pluges fines. En el fons, sento un profund agraïment al TC per haver provocat que moltes persones s’hagin adonat que Catalunya no té cap possibilitat d’existir dins d’Espanya.

7.962 lectures
Jordi Vàzquez
Jordi Vàzquez
Associat a Reagrupament

Hi ha motius, és clar, per no anar-hi. Per exemple no fer el joc als polítics autonomistes acusats de corrupció i culpables de l’atzucac que vivim ara. Provoca certa repulsa compartir manifestació amb el genuflexe Montilla o amb en Mas, qui va vendre aquest estatut a Zapatero. Però en provoca molta més compartir sofà amb els membres del Tribunal C., la senyora Sánchez Camacho o en Rivera. 

6.701 lectures
Salvador Garcia
Salvador Garcia

“Som una nació i nosaltres decidim” (o més ben dit, nosaltres hem de decidir): aquest és el lema de la manifestació de dissabte 10 de juliol en resposta a la sentència del Tribunal Constitucional, i jo hi aniré.

7.852 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

Un munt de gent ha convocat una manifestació a Barcelona el dissabte 10 de juliol. La marxa pretén ser "una resposta unitària del poble català" davant la vivisecció practicada a l'estatutet-cadàver.

6.443 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Òmnium Cultural ha convocat pel dia 10 de juliol una manifestació amb el lema “som una nació, decidim nosaltres”. Hi anem?

5.787 lectures
Carles Bonaventura
Carles Bonaventura
Associat a Reagrupament

Igual que la sentència ha liquidat l'Estatut, també hauria d'haver liquidat una classe política que ha fet del fracàs, la mentida i la corrupció la seva divisa.
La sentència del Tribunal Constitucional contra l'Estatut certifica el final d'etapa de l'autonomisme a Catalunya. L'Estatut ja va néixer mort i el TC l'ha rematat.

6.887 lectures
Carles Costa
Carles Costa

Quan parlem d’independència sovint la gent ens parla d’un seguit d’excuses o pors, altrament dit, tòpics, pensant que la independència és una utopia, un somni, una cosa irrealitzable. Doncs no. Alguns d’aquests tòpics, potser els més freqüents són: 1) Hi haurà boicot; 2) Trauran els tancs; 3) No ens la donaran; 4) La independència ha de venir de l’esquerra; 5) Només ho volem els catalans; 6) És de quatre que no tenen ni dos dits de front; i 7) No és possible.

8.401 lectures
Quirze Salomó
Quirze Salomó
Associat a Reagrupament

Segons l'autor, Catalunya com a nació sortirà reforçada d'aquesta crisi econòmica si reprèn els valors de l'esforç i del treball que l'ha fet gran. Treballar més i més bé està al nostre abast, només depèn de nosaltres, com la independència. Però si no tinc feina com puc treballar més?............ Aquesta pregunta és bastant habitual i lògica, però només si els que tenim la sort de encara tenir feina treballem més i més bé, això farà canviar les coses perquè la riquesa generada pel més treball esdevingui més feina per altres

9.074 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Mas és un perdedor: “si és per perdre, el dret de decidir no aplicaré” Calafell (Baix Penedès) 19/6/10. Per tant no “l’aplicarà” a la pròxima legislatura, ergo ja està perdut: No convocarà cap referèndum. No hi ha batalla més perduda que la que comença amb rendició. Mas no té clarividència, és un perdedor. ERC tripartita va començar igualment. No lluitar pels teus ideals és de perdedors. Sense lluita, no hi ha guany. Mas és un funcionari de la política, accepta que la independència és un clam, però ell anirà darrera i es deixarà portar: gran líder, el Sr. Mas!

6.037 lectures
Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

És evident que la classe dirigent actual ha de ser substituïda per una nova fornada de gent que aposti per la construcció d’un Estat propi que estigui lliure dels vicis en els quals la Generalitat ha caigut. Per començar cal assolir poder real, i per poder-lo tenir no hi ha altra camí que assolir una majoria de diputats suficient que derogui la Constitució espanyola i l’Estatut de Catalunya, i aprovi una nova Constitució: la Constitució de Catalunya.

9.561 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament