Opinió

Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

L'autor fa una tria de frases dites per Josep Poblet, Josep Ma. Pelegrí, Joana Ortega i Santi Vila, persones que encapçalaran o ocuparan llocs molt destacats en les candidatures que presentarà CiU, i en destaca l'elevat nombre d'anys que la majoria d'ells porten vivint de la política. Acaba demanant"-Algú pensa votar CiU, a la tardor? De debò?"

10.935 lectures
Lluís Feliu
Lluís Feliu
Periodista

El PP ja ha dit que proposarà una llei al Congrés espanyol per anul·lar la prohibició, basant-se en un estudi que diu que el Parlament de Catalunya no és competent per prendre aquesta decisió, mentre, però, una desena de diputats britànics han presentat una moció de suport a un possible referèndum d’autodeterminació a Catalunya. Els diputats del Parlament de Londres no són els únics que plantegen la independència de Catalunya, la veu del poble s’escampa, la flama avança i el somni és a tocar.

10.932 lectures
Ramon Payàs
Ramon Payàs
Associat a Reagrupament

Si a aquestes alçades del segle XXI encara hi ha algú que no ha entès que els temps són canviants, que s’ho faci mirar. Sí, senyores i senyors, el temps és canviant.  Així doncs, això és indicatiu que allò que ahir era tal vegada perfectament assumible i fins i tot necessari i digne d’orgull patriòtic passat, amb el temps pot ser retrògrad, grotesc, estúpid i, fins i tot, aberrant.

8.623 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

Tot repassant la Viquipèdia, hi he trobat un magnífic avís per a navegants, que reprodueixo a continuació de forma resumida:

9.151 lectures
Jordi Borràs
Jordi Borràs
Associat a Reagrupament

Aquells qui estan contra la independència ho fan defensant dues estabilitats. La primera és la d'Espanya i la defensen obertament, tot i que saben que ens perjudica i per tant, ens enganyen. La segona és la de les seves poltrones i només la defensen entre els de confiança (i ens enganyen encara més).

9.104 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

Estem en la llinda de les eleccions. Darrera els programes dels partits hi ha una de les 4 posicions. Són quatre escenaris ben diferents. Les dues primeres alternatives no proposen cap trencament. Les anomeno Reformistes perquè cerquen un millor encaix de Catalunya dins l’Estat. La tercera té dues lectures. La interpretació del dret a decidir que en fa la “pluja fina”, la lectura del segon tripartit, és clarament reformista. En canvi, accelerar i provocar un Referèndum d’Autodeterminació, la via proposada per Esquerra Independentista, té ja plantejaments rupturistes. Tanmateix, és tributària i depèn de les possibilitats i contradiccions de la legislació espanyola. Si els catalans volen, poden. Aquesta és la conclusió de Carretero, que l'ONU avala totalment. Per tant, fem Carretero President!

8.760 lectures
Aleix Traveria
Aleix Traveria
Associat a Reagrupament

Aquesta tardor en les properes eleccions al Parlament de Catalunya tenim l’oportunitat de trencar amb la legalitat vigent, amb els polítics que ens han enganyat amb l’Estatut i amb una Espanya que no ens estima, sinó que ens odia i necessita al mateix temps. Només cal votar aquella opció que digui clarament que proclamarà unilateralment la independència.

11.686 lectures
Àngel Pérez
Àngel Pérez
Associat a Reagrupament

Escrius a un eurodiputat (Ramon Tremosa) i et contesta que et busques la vida, quan li estàs reclamant eixa responsabilitat mínima que almenys et diga què és el que ha estat fent pels seus votants, a més de vore com el partit nacionalista (BLOC) no saps si està fent el seu treball o desaprofitant oportunitats en Europa. Fa falta una transparència democràtica molt gran, que els polítics entenguen que estan al servei de la ciutadania i no al revés.

9.854 lectures
Toni Garcia
Toni Garcia
Associat a Reagrupament

Les coses sí que es mouen. I més que hem de fer que es moguin a la tardor, a les eleccions al Parlament. Tots els que vam cridar “Independència” hem de ser conseqüents amb aquest sentiment, i tenir clar qui són els que ens el poden representar al Parlament. I hem de ser nosaltres que hem de fer que les coses se segueixin movent després de les eleccions. L’escenari és el més propici des de fa tres-cents anys, i no el podem desaprofitar amb victimisme, amb planys i amb pessimisme.

9.842 lectures
Jordi Grané
Jordi Grané
Associat a Reagrupament

Durant la Guerra Civil dels Estats Units d’Amèrica, el president nord-americà Abraham Lincoln va pronunciar una conferència al nord on tractava amb consideració els rebels del sud. Una anciana assistent a la conferència, que era una defensora radical de la Unió, no es va poder estar de recriminar-li parlar bé dels enemics sudistes quan el que calia fer, segons el bon entendre de l’anciana, era buscar la  manera d’eliminar-los i com més ràpid millor. La resposta, que ha esdevingut un clàssic del president Lincoln, fou: Senyora, que potser no elimino els meus enemics quan els converteixo en amics meus?

8.600 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament