Opinió

Pere Torra
Pere Torra
Associat a Reagrupament

Sento contradir totes les informacions publicades  aquest dimecres sobre la varietat de la llengua occitana de la Vall d'Aran, però no és cert que el Parlament de Catalunya "hagi fet oficial l'aranès" i que Catalunya hagi batut el rècord de llengües oficials al seu territori, que ja en serien 3. No és cert perquè el Parlament de Catalunya no té facultats per a declarar l'oficialitat d'una llengua en els termes que al món civilitzat s'entén que una llengua sigui oficial: la dels seus representants en organismes supraestatals (Unió Europea, Nacions Unides, etc.); la de tota l'Administració pública, incloent la policia i l'administració de Justícia...

18.016 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

La coalició no ha de ser una proposta vàcua. Cal que Reagrupament sostingui i lideri aquests valors i que els electors ho vegin. Reagrupament ha de convèncer els grans personatges del país, perquè s’impliquin en aquesta crida. I ha complicar-hi els qui, per la manca d’unitat, cerquen altres vies. Cal significar-se,  fer evident que allò que divideix no és ni la notorietat, ni el sectarisme. Perquè si el país ho demana, podem coaligar-nos.

7.994 lectures
Jaume Claramunt
Jaume Claramunt
Associat a Reagrupament

Un cop desemmascarades les propostes convergents i republicanes, metàfores de la impotència, ara es veu que toca titllar l’independentisme desacomplexat de naïf i il·lús.Ho deia fa poc l’ínclit Carod-Rovira, agafant-se com ferro roent a una nova relliscada d’en Laporta, que assegurava que podem ser independents el gener. Ho aprofiten per titllar l’independentisme emergent de poc realista, de proposar independències exprés. És evident que això no és així. 

8.870 lectures
Manel Bargalló
Manel Bargalló
Associat a Reagrupament

Per poder fer arribar el missatge sense intermediaris, des de Reagrupament Independentista portem més d’un any explicant la nostra proposta per tots els pobles i ciutats catalanes. Tenim una furgoneta que va recorrent tots els mercats dels pobles i miremde fer una xerrada o presentació a tot arreu, sense importar el nombre d'habitants que tingui. No porto el compte d’actes que hem fet, malgrat que sóc l’administrador del grup de Facebook  on es publiquen la majoria dels actes que es programen. Potser mig miler, no ho sé. Però no seria pas estrany.

9.483 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

President Montilla: a casa meva tots som culpables.

Efectivament: a casa tenim una estelada de les grosses i cada any per la Diada, la pengem al balcó. És una estelada de tamany familiar. És una ensenya no constitucional talla XXXL. És una bandera no oficial i de mida jumbo. Ho té tot, president, és que ho té tot. Pecat mortal! Anatema!

8.168 lectures
Marc Cros
Marc Cros
Associat a Reagrupament

Reagrupament compta amb el bagatge del treball realitzat fins al moment: tres assemblees, la Constitució Catalana o els centenars d’actes a ciutats, barris, pobles i poblets del Principat. I, per l’altra, la coherència del discurs. Quan l’actual classe política ens venia fum, Joan Carretero va ser el primer a definir Zapatero de demagog i de rebutjar l’Estatut de la Moncloa. 

10.422 lectures
Jaume Claramunt
Jaume Claramunt
Associat a Reagrupament

Per primer cop tothom ha hagut d’acceptar que la nostra voluntat expressada democràticament és l’únic que ens separa de la independència. Finalment tots, fins i tot els que se’n fotien quan ho vam proposar, tenen clar que una majoria de diputats al Parlament és suficient per constituir-nos en nou estat dins de la Unió Europea. El nostre compromís es fonamenta en la força del convenciment. Per això el suport de la gent és l’única arma que tenim per proclamar la independència des del Parlament, que és des d’on es proclamen les independències.

9.175 lectures
Jordi Gomis
Jordi Gomis
Associat a Reagrupament

Si volem bastir un estat modern, ens hem de fer responsables nosaltres mateixos dels nostres actes. Ja n’hi ha prou de donar les culpes als altres, els catalans serem el que vulguem ser i arribarem allà on vulguem arribar. Per aquesta raó, ja fa un any que em vaig associar a Reagrupament i, per això, estic ajudant per a poder assolir que el màxim nombre possible de diputats independentistes entrin al Parlament la pròxima legislatura. 

15.991 lectures
Isidre Palmada
Isidre Palmada
Associat a Reagrupament

La unitat independentista només es possible amb qui treballa decididament per la independència. Això deixa fora a ERC: La via del “Referèndum Constitucional” exigeix el plàcet espanyol. Una via impracticable, similar a la de CiU. Ni el “peix al cove”, ni el “gradualisme”, ens portaran a l’objectiu. Són vies autonomistes. ERC i CiU acceptaran estalviar-les només si els vots els decideixen. No despertaran abans

8.592 lectures
Francesc Mortés
Francesc Mortés
Associat a Reagrupament

L'autor ens presenta els guanyadors ex aequo de la final dels disbarats estiuencs: el mentider i el cínic. D'una banda, Artur Mas afirma que, si arriba a governar, "CiU demanarà el concert econòmic el 2011". D'altra banda, el president de la Generalitat ha manifestat que ell no sap què vol dir això del dret a decidir. Com a solució, l'autor fa 4 recomanacions concretes.

10.113 lectures

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament