Zapatero menteix a la Xina i es mofa de la participació en la consulta per la independència

Les tribulacions d'un president espanyol a la Xina
Rodríguez Zapatero amb el primer ministre xinès

Sembla que el president del Govern espanyol, Rodríguez Zapatero, està tornant a confirmar el qualificatiu d'"espanyolista demagog" que li fou aplicat per Joan Carretero fa uns quants anys. El president espanyol s'està deixant anar des que va anunciar que ja tan sols li queden amb prou feines dotze mesos per exhaurir el mandat. En el seu viatge oficial a la Xina, d'una banda, va mofar-se de la participació en la consulta per la independència i, de l'altra, va mentir sobre uns compromisos d'inversió que els xinesos han contradit i el Govern espanyol ha reconegut avui que no eren certs.

Espanyolista...

Pel que fa la consulta sobre la independència, el president del govern espanyol ha menyspreat la consulta sobiranista celebrada diumenge passat a Barcelona. Des del viatge oficial que realitza a la Xina, Zapatero ha sentenciat que el govern espanyol no és partidari “sota cap concepte” de les consultes independentistes i ha destacat que la celebrada aquest diumenge a Barcelona només hi va votar el 18% de la població. Zapatero ha evitat pronunciar-se sobre el resultat majoritari que era favorable a la independència. I ha volgut afegir: “Un alt percentatge? En fi, cadascú valora el que són 18 de 100. Si fos un 40% diria que seria impressionant i si fos un 60% quin seria l'adjectiu? Són 18 de 100”, s'ha limitat a respondre. De fet, Zapatero, a més d'ignorar el fet que el percentatge sobre el cens oficial fou de més del 21%, no s'ha referit mai a la particpació del 12% que va arreplegar el fins ara alcalde de Barcelona, el socialista Jordi Hereu.

...i demagog

D'altra banda, avui ha transcendit que la Xina desmenteix Zapatero i nega que hagi decidit invertir 9.300 milions a Espanya després que el govern espanyol va assegurar ahir als mitjans que el fons sobirà xinès CIC havia decidit invertir milers de milions a les caixes espanyoles. L'entitat "considera" la possibilitat de fer alguna inversió, però no ha decidit cap quantitat ni ha concretat cap destí. China Investment Corporation (CIC), el principal fons sobirà xinès, ha negat a Efe que hagi decidit invertir per ara 9.000 milions de dòlars (uns 6.200 milions d'euros) en les caixes d'estalvi espanyoles, tal com va anunciar ahir el president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero. "Ho estem considerant i no ho hem decidit encara", ha assenyalat una font oficial de CIC.

També ha negat que el seu vicepresident, Xie Ping, hagi parlat amb el president del govern espanyol d'aquesta quantitat. Xie "mai va esmentar aquesta xifra", diuen les fonts. "No és cert que es parlés d'aquesta quantitat, ni sabem d'on surt", ha precisat.

9.046 lectures

Comentaris (1)

Com algu va dir: un 20% d'aturats son molts o pocs?

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament