Unitat, unitat i unitat

Unitat, unitat i unitat

La Junta Directiva Nacional de Reagrupament Independentista (RCAT), reunida a Barcelona el dissabte,1 de juny, sota la Presidència de Josep Sort, ha aprovat el següent comunicat en referència a la situació política actual i als propers passos a fer en la construcció de la República de Catalunya.

El cicle electoral i social que acabem de travessar ha consolidat de forma clara i explícita, la fortalesa de la República Catalana en contra dels partits del Bloc del 155. En l’àmbit social, les victòries del sindicalisme nacional i de classe, per una banda, i l’èxit en les eleccions camerals de la candidatura Eines de país, impulsada de l’Assemblea Nacional Catalana, de l’altra, confirmen que, efectivament, la construcció de la nostra República és un fet incontestable.

També en l’escena internacional, la República fa passos de gegant, gràcies al protagonisme del Consell per la República, que està posant contra les cordes la diplomàcia paleofalangista espanyola.

Tant Esquerra Republicana a les eleccions espanyoles, com Junts per Catalunya (JxCAT), en les eleccions europees, i ambdues, conjuntament amb la CUP, en les eleccions municipals, han derrotat els partits espanyolistes, del Bloc del 155, i particularment, el PSOE i el seu acòlit, el PSC.

Davant d’aquest escenari positiu i constructiu, RCAT considera que els catalans i les catalanes han emès un missatge clar de demanda d’Unitat entre les forces republicanes de cara als propers mesos i sobretot davant la sentència del judici del procés, que causarà una veritable indignació i commoció no només a Catalunya, sinó també a nivell internacional.

Aquesta conjuntura ha de ser aprofitada per donar el cop de gràcia definitiu i consolidar la República i el seu reconeixement internacional.

És per això que demanem als partits i, especialment, als dirigents de les formacions esmentades que es consolidi un front unitari indestructible que culmini l’esmentat procés en els propers mesos.

Per altra banda, i atès el suport explícit que RCAT ha donat a JxCAT en el darrer cicle electoral, considera urgent acabar amb la confusió dels darrers temps i es mostra partidari de la vertebració, al voltant de JxCAT, i del lideratge de Carles Puigdemont, d’un partit progressista, modern, europeista, que assumeixi un paper capdavanter en la construcció de la nova República. Un partit que es comprometi a bastir un Estat Català fort que doti de benestar, llibertat i seguretat als seus ciutadans i que, a l’hora, deixi a la societat civil, veritable estructura d’estat, que ha permès la resistència contra l’assimilació espanyolista en els darrers 300 anys, expandir-se i fer créixer la llibertat, la participació i l’auto-organització dels seus homes i dones.

3.994 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament