Una Festa Major abocada a la reivindicació de la independència i el NO a la MAT

La capital de La Selva celebra la Festa Major més reivindicativa dels darrers anys
Una gran estelada presideix la zona de concerts de "barraques" al Parc de Sant Salvador
(Santa Coloma de Farners, 22 de setembre de 2013)

La Festa Major de Santa Coloma de Farners, capital de La Selva, acostuma a passar desapercebuda en el conjunt de Catalunya, a causa de la seva coincidència temporal amb la de la capital de Catalunya. No obstant això, la Festa Major colomenca té una gran tradició i és molt apreciada a la comarca i voltants.

Enguany, com no podia ser d'altra manera, la Festa Major de la capital de La Selva està sent presidida pel clam per la independència, amb el ressò encara present de la Via Catalana, que va fer desplaçar centenars de colomencs a la N-II. A més, els colomencs també s'han abocat a la reivindicació en defensa del territori amb un clam contrari a la línia de Molt Alta Tensió (MAT), de 400.000 volts, que es preveu que travessi paratges colomencs de gran bellesa paisagística.

La reivindicacióp contrària a la MAT té el suport unànime de l'Ajuntament de la capital selvatana, que va aprovar una moció en contra del traçat d'aquesta línia elèctrica pel seu terme municipal. El divendres 20 de setembre, el sopar popular fou un clam contra a la MAT i el mateix Ajuntament colomenc va distribuir papers per a recollir signatures dels ciutadans que s'oposen a un traçat absurd, innecessari i agressiu amb el territori. 

Sopar Popular en què es van recollir centenars de signatures contra la MAT
"Gegants més alts hem vist caure. No a la MAT"
5.323 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament