Un Jutjat discrimina per raó de llengua una mare pel fet d'escolaritzar la filla en català

Una jutge de Tenerife retira a una mare la custòdia de la seva filla per l'"escull" del català
Un Jutjat discrimina per raó de llengua una mare pel fet d'escolaritzar la filla en català

Controvertida sentència judicial contra una mare canària que va venir a viure a Ripollet per motius laborals. Una jutge de Tenerife li ha retirat la custòdia de la seva filla perquè entén que aprendre el català pot estar suposant a la nena una dificultat en la seva evolució.

En la resolució judicial, que ha avançat el diari "El Punt Avui" , la titular del jutjat de primera instància i instrucció número 2 de Güímar apunta que, davant la falta d'entesa dels pares sobre la custòdia de la filla, cal preservar l'interès superior de la menor.

En el seu escrit, la jutge sosté que la nena ha anat a viure a una"comunitat definida per unes característiques especials d'integració". I és que, subratlla, a l'adaptació normal a un canvi de territori o de costums s'hi ha d'"afegir la dificultat d'haver d'aprendre una llengua, el català, que de tots és conegut que es fa servir per gran part de la societat catalana, així com per les escoles".

La jutge també basa la seva decisió en el fet que la dona treballa i té menys disponibilitat horària que el pare, que és a l'atur.

5.852 lectures

Comentaris (2)

Escandalós!
Això és insuportable
Al·lucinant!
No en tenia ni idea. Se sap com ha acabat?

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament