Toni Strubell destaca el ressò internacional de les consultes sobiranistes

Toni Strubell destaca el ressò internacional de les consultes sobiranistes
(El Morell, 27 de maig de 2010)

El passat dijous 27 de maig Reagrupament del Tarragonès va fer la segona parada del cicle de presentacions pel Tarragonès, concretament a la localitat del Morell. El convidat aquest cop fou Toni Strubell i Trueta (Oxford, Anglaterra, 1952) professor de filologia anglesa a la Universitat de Deusto (Donosti) i actualment coordinador de la Comissió de la Dignitat, iniciativa per recuperar els documents catalans espoliats per Franco i dipositats a l’arxiu de Salamanca. Després de la presentació a càrrec del coordinador Gerard S.V., Strubell inicià la seva exposició deixant clares algunes de les raons que han fet necessari el naixement de l’associació de Reagrupament.

El tema central del primer bloc d'intervencions fou la situació d’anormalitat que viu Catalunya en comparació amb d’altres països on ell ha pogut viure, els canvis que estan sofrint amb aquestes circumstàncies alguns partits polítics catalans com el PSC o CIU i l’inevitable trencament del pacte amb Espanya per la falta de respecte mostrada amb l’idioma i sobretot pel nou Estatut.

Abans de finalitzar amb el torn obert de preguntes, va insistir en la penosa situació de la memòria històrica a Espanya, on Zapatero ha demostrat que és impossible tirar-la endavant.Tampoc no va voler oblidar la figura del fiscal general de l'estat Conde Pumpido, que havia de decidir sobre l’anul·lació del judici al president Companys (quan el seu mateix pare va realitzar més de 4000 sentències en època franquista). El fiscal general de l'estat va encomanar un informe jurídic per defensar la no retirada de la sentència al fill del ministre franquista Herrero Tejedor.

8.651 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament