Sandra Lomas: "Les concessions a Espanya han dut Catalunya a la decadència"

Sandra Lomas: "Les concessions a Espanya han dut Catalunya a la decadència"
(Olot, 29 de maig de 2010)

Magda Ripoll va presentar l’acte i tot seguit, donà la paraula a Àngels Morral, ambdues membres de la comissió executiva de la Garrotxa, la qual va exposar de forma entusiasta i emotiva les seves raons per formar part de Reagrupament. Per a Morral tenir un Estat és el natural per a les nacions com Catalunya, que sigui lliure de polítics que vulguin viure indefinidament de la política, es limitin els mandats, s’exigeixi fer declaració de béns, abans i després de la presa de possessió del càrrec, i siguin escollits en districtes petits.

Àngels Morral va expressar que no ha d’haver-hi “cap tribunal que ens digui el què som” i que “la independència és a les nostres mans”, en aquest sentit considerà que Reagrupament pot donar una resposta moderna i ser la palanca que permeti a Catalunya assolir la independència. 

A continuació, Sandra Lomas considerà que els catalans hem arribat a creure’ns els joc de les autonomies i ens hem empassat que era possible la relació entre iguals amb Espanya. Això ha fet que els partits anessin fent concessions i renuncies fins arribar a l’actual decadència, concretada per les declaracions del president Rodríguez on deixa clar que s’han acabat les “qüestions identitàries”. 

Lomas exposà que Espanya ha comprovat que Catalunya no respon a les seves agressions, “ens ha perdut el respecte i tots els partits polítics amb representació parlamentària han situat la Constitució Espanyola pel damunt dels interessos de Catalunya”. El nostre país està submís i si els catalans continuem incapaços d’emetre una resposta contundent, la comunitat internacional no ens tindrà cap respecte.

Catalunya pateix una triple crisi econòmica derivada dels efectes globals de la crisi que esclatà l’any 2007 als EEUU, en segon terme, provocada per la fallida d’Espanya i el fet de ser-ne part territorialment, i finalment, una crisi específica i pròpia derivada de l’espoli fiscal que pateix per part d’Espanya. Avui, “els catalans tributem i aportem a Espanya com si aquesta fos un estat socialdemòcrata, mentre que, per la contra, Espanya ofereix a Catalunya serveis d’un estat liberal”. Cal que els catalans siguem plenament conscients que els costos de la independència són molt menors enfront la dependència a l’estat espanyol.

Davant la continua espanyolització des de dalt de Catalunya, amb la pèrdua de valors tan propis com l’esforç i el treball, Reagrupament proposa una gestió política basada en l’austeritat, l’ètica i l’honestedat, concretada en l’elecció dels representants mitjançant districtes uninominals i la limitació de mandats. Una administració del bé comú que comporti als càrrecs electes resposabilitzar-se davant la ciutadania a la qual representen, mitjançant eines com l’atenció directe en oficines parlamentàries obertes a la població del territori que representin. 

Finalment, Esther Ponsa va concloure el torn d’exposicions parlant d’il·lusió, engrescament i futur. Va repassar alguns dels articles de la Constitució catalana que Reagrupament s’ha compromès presentar com a primera proposta de llei al Parlament de Catalunya. Explicà que la Constitució de Catalunya es basa en un model anglosaxó, que deixa marge al govern per poder legislar i que conté els drets i deures dels catalans, així com regulació sobre el territori, llengua i nacionalitat. En absència de por i en un acte ple de sobirania l’aprovació d’aquest text nuclear fruit de la declaració d’independència de Catalunya des del Parlament ha d’esdevenir la desvinculació de la legislació espanyola i sortida d’Espanya tutelada pels organismes internacionals adients.

7.893 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament