Sánchez-Camacho fa realitat les pitjors innocentades contra la llengua catalana

La innocentada del 2010 afirmava que la defensora del poble espanyol considerava il·legal l'ús del català a TV3
El PP vol que Ramon Pellicer i Raquel Sans parlin en castellà

Cada any, el 28 desembre, la pàgina web de Reagrupament publica una innocentada, que, de vegades, genera algun disgust entre alguns amables lectors que prenen la informació per autèntica, als quals remerciem la seva paciència. Ja se sap que la gràcia de les innocentades és la seva versemblança i, precisament, ara hem vist que la que vam publicar l'any 2010, en plena ofensiva del Tribunal Suprem contra la llengua catalana, gairebé ha esdevingut realitat per obra de la presidenta del PP de Catalunya. Esperem que la d'aquesta any esdevingui realitat el 2012.

La innocentada del 2010 deia que  La Defensora del Poble Espanyol recorre contra l'ús del català a TV3, que considera inconstitucional . Entre altres coses, s'hi afegia que, per a la Defensora espanyola, "no hi ha cap ofensiva contra el català, sinó una simple i rigorosa aplicació del marc legal vigent, que inclou l'acatament obligatori de les sentències; entre elles la del TC sobre l'Estatut". "Els informatius de TV3 es podrien fer perfectament en català i castellà, aprofitant el fet que, habitualment, ja hi ha dos presentadors". Així mateix, la notícia falsa lamentava que hi havia hagut "escasses reaccions a Catalunya, amb els partits immersos en el relleu del Govern, però la decisió és celebrada pel PP i Ciudadanos i contestada per la Plataforma per la Llengua que ja parla del 2010 com a annus horribilis  per a la  llengua".

Si l'any passat haguéssim escrit "El PP vol que Ramon Pellicer i Raquel Sans parlin en castellà"  és possible que algú hagués trobat que exageràvem o que érem incorrectes. Doncs la presidenta del PP de Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, que està esdevenint una de les veus principals contràries a la llengua catalana, ja no és només que vulgui fer retrocedir el català a l'escola, ara també vol que la televisió pública redueixi el català, tot i que la presència de la nostra llengua en les emissions televisives a Catalunya no arriba al 20 %. A parer de Sánchez Camacho, TV3 hauria d'incorporar "més espai en castellà" i "hauria de demostrar la pluralitat del país, no només la Catalunya independentista”, identificant l'ús de la llengua catalana amb l'independentisme. En una entrevista al diari Ara , la líder dels populars catalans suggereix el model de la televisió valenciana i la de les Balears on “es parla una altra llengua i castellà, i no passa absolutament res”.

Més informació:

10.832 lectures

Comentaris (1)

Catalunya innocent
El fet que s'atreveixin a fer innocentades amb la llengua i amb la independència de Catalunya ja diu molt de com ens veuen i el poder que tenen per fer dels catalans un tema de "guasa". I nosaltres, molts, vinga a riure'ls les gràcies als espanyols. Reaccionem.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament