Rut Carandell: "L'eix de la política catalana és la independència"

La vicepresidenta participa en un acte a Torelló
Rut Carandell: "L'eix de la política catalana és la independència"
(Torelló, 3-07-2010)

La vicepresidenta de Reagrupament, Rut Carandell, va fer aquestes manifestacions a Torelló i va recordar els  importants canvis viscuts en els darrers mesos: creixement de la voluntat d'independència dels ciutadans, aparició del moviment de les consultes amb més de mig milió de vots a favor de la independència, constatació de la mort de l'autonomisme a mans del TC mateix, etc. Carandell va efectuar un repàs dels esdeveniments del darrer any des de la publicació de l'article Patriotisme i dignitat , que Joan Carretero va publicar al diari AVUI el 18 d'abril del 2009 on proposava la necessitat d'una candidatura transversal per a proclamar la independència de manera unilateral a les properes eleccions. La vicepresidenta de Reagrupament va valorar la intensa activitat que ha dut a terme l'associació en aquest període.

En primer lloc, es va referir al fet mateix de no constituir-se com a partit, per la voluntat de ser més accessibles a persones que, fins ara, no han estat interessades en la política (al voltant d'un 70 % dels associats a Reagrupamment) i també per a trencar amb les dinàmiques de partit i els seus aparells, que acaben esdevenint un fi en si mateixos i arraconant els objectius perseguits. Va posar com a exemple el lamentable espectacle que els partits actuals estan oferint al Parlament amb el tractament dels nombrosos casos de corrupció, les votacions imputades a 'errors informàtics', les discussions sobre la regulació o no de l'ús de la burca, etc. D'acord amb els principis de Reagrupament, Carandell va formular la necessitat d'establir mesures de regeneració democràtica que impedeixin les males pràctiques de la política actual: manca d'una llei electoral pròpia pendent des de fa 30 anys, limitació de mandats, llistes obertes, no acumulació de càrrecs, incompatibilitats rigoroses, etc.

Carandell: "La independència és possible si els ciutadans volen i la tenim a tocar"

Carandell va expressar que la gent plegada se'n pot sortir i va posar com a exemple el cas de les consultes per la independència, que es van iniciar tan sols fa 10 mesos amb la consulta d'Arenys de Munt, liderada amb fermesa per l'alcalde Carles Móra. També va explicar que l'èxit de les votacions d'una localitat com Cornellà -per no dir-ne moltes altres- contrasta vivament amb el fracàs de la consulta ciutadana sobre la Diagonal promoguda per l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, el qual va malbaratar més de 3 milions d'euros en una consulta que va obtenir molta menys participació. Des de llavors, els socialistes ja no s'han atrevit a dir que les consultes -organitzades per voluntaris- tenien poca participació. Per a Carandell, el procés s'ha accelerat moltíssim en us pocs mesos i es va mostrar convençuda que la independència és a tocar. "En els 10 anys que portem de segle XXI, s'han constituït 4 nous estats, Catalunya ha de ser el cinquè".

Costa: "Trenquem els tòpics i les excuses contra la independència"

Abans de la intervenció de Carandell, va parlar Carles Costa, de Reagrupament Osona, el qual va explicar amb dades aclaparadores els inconvenients de pertànyer a Espanya i els avantatges de disposar d'un estat propi. Costa també va explicitar una sèrie de tòpics o meres excuses a què es recorre sovint per a evitar la independència, que ha desenvolupat en un article que, sota el títol "Trenquem els tòpics " ha publicat en aquest web.

11.554 lectures

Comentaris (2)

El guardó que va rebre Rut Carandell ara també ho rep Laporta
El guardó de la República Catalana de la plataforma SOBIRANIA i REPÚBLICA, que va rebre Rut Carandell el 16 de juliol del 2008 i que podeu veure en aquest enllaç

http://annanoticies.com/2008/07/16/ruth-carandell-derc-reagrupamentcat-ha-recollit-aquesta-nit-al-barri-de-la-ribera-de-barcelona-el-guardo-de-sobirania-i-republica/

Ruth Carandell d’ERC-reagrupament.cat ha recollit aquesta nit, al barri de La Ribera de Barcelona, el guardó de SOBIRANIA i REPÚBLICA: “el més petit de tots que enlaira la bandera de la República Catalana” creació de Jordi Argemí
----------------------------
ara també ho rep Laporta, i en aquest vídeo titulat 'Tres Presidents: Macià, Mandela i Laporta'
ho podeu veure:

http://vimeo.com/13170764

http://annanoticies.com/2010/07/08/tres-presidents-macia-mandela-i-laporta/
Exahurit el sistema actual
A més de la voluntat i necessitat d'independència, també hi ha una necessitat de desespanyolitar l'actual sistema polític català, on triomfa la trampa, l'engany, el nepotisme... tot això ja està exhaurit.
La regeneració democràtica és més necessària que mai a les nostres institucions legítimes.

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament