Rodríguez Zapatero s'oposa a suprimir les diputacions perquè "hi ha un sentiment provincial molt estès"

Rodríguez Zapatero / Foto: EFE

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha mostrat en contra de suprimir les diputacions després de pronosticar que si algú ho intentés "es trobaria amb una resposta social forta perquè hi ha un sentiment provincial molt estès". La contundent defensa del "fet provincial", incloent l'apel·lació als sentiments, contrasta amb el propòsit del PSOE de fer una nova versió del "cafè per a tothom" i a cercar mecanismes de cooperació que evitin "disparitats absurdes" entre comunitats autònomes.

En una entrevista a TVE, Zapatero s'ha oposat a la idea llançada per l'expresident espanyol Felipe Gonzalez, tot i reconèixer que les diputacions han anat perdent pes i que potser el seu paper s'hauria de "reduir i integrar" amb les comunitats autònomes. Zapatero ha demanat a les autonomies que unifiquin esforços per optimitzar equipaments com els parcs tecnològics i, de passada, reduir despesa. El president espanyol, que aquest cap de setmana va defensar el model actual , ha dit que caldria tenir un gran centre tecnològic, de més dimensió i  massa crítica, que tenir-ne molts de  petits. Per això, ha cridat a les comunitats autònomes  a "unir esforços en matèria de recerca tecnològica" .
 
José Luis Rodríguez Zapatero s'ha mostrat confiat que el PP donarà suport a la reforma de les pensions i ha dit que trobaria "realment insòlit" que no ho fes. El president del govern espanyol ha explicat que ha parlat amb Mariano Rajoy sobre aquesta qüestió i que l'ha vist "raonable" en les seves posicions i que el PP comparteix la majoria dels arguments de la Comissió Europea i dels experts.
 
 Cap a l'ocupació neta
 
 D'altra banda, el president del govern espanyol ha vaticinat que a partir del segon semestre de l'any  es crearà ocupació neta i ha demanat als joves que no deixin de  formar-se. Zapatero ha dit que l'ocupació estarà en les noves  tecnologies i en les energies renovables.
 
 Zapatero també ha tornat a mostrar-se contrari al copagament sanitari però sí que ha admès que caldria reduir la factura farmacèutica.
 

7.306 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament