Retenen els regidors de la CUP-RCAT que volien protestar contra el Borbó

A Jordi Navarro (CUP) i a Carles Bonaventura (Reagrupament) se’ls impedeix entrar a l’Auditori de Girona quan volien expressar a Felip de Borbó el rebuig per la seva visita a la ciutat
Retenen els regidors de la CUP-RCAT que volien protestar contra el Borbó
(Girona, 29 de juny de 2012)

Tot i haver estat convidats formalment a l’acte i haver-s’hi inscrit, se’ls ha negat l’entrada al recinte i se’ls ha acusat de “voler rebentar l’acte”. 

Navarro i Bonaventura lliuren al cap de protocol de la casa reial espanyola un memorial de greuges contra la monarquia borbònica i un llibre crític amb el príncep.

Els regidors del grup de la CUP+RCat a l'Ajuntament de Girona Jordi Navarro (CUP) i Carles Bonaventura (RCat) han estat retinguts aquest matí a l'entrada de l'Auditori de Girona quan han intentat accedir a l'acte de la Fundació Príncep de Girona, que era presidit per Felip de Borbó. Tot i haver estat convidats formalment a l’acte i haver confirmat la seva assistència, els dos càrrecs electes han estat retinguts i se’ls ha prohibit l’entrada “per motius de seguretat”.

Els dos regidors volien fer explícit el seu rebuig a la presència del príncep Borbó a la ciutat i per aquest motiu tots dos portaven samarretes al·lusives a aquesta reivindicació. En Carles Bonaventura en portava una que deia en anglès “No t’equivoquis, jo sóc català, no pas espanyol” i en Jordi Navarro una altra en què, al costat d’una corona cremant, posava “Jo també cremo la corona espanyola”. El servei de seguretat, alguns membres del qual s’han identificat com a guàrdies civils, han dit als dos regidors que no podien accedir al recinte vestits d’aquella manera, a la qual cosa Bonaventura i Navarro han respost que ells tenien dret a portar la roba que volguessin. Tot i això, han estat convidats a retirar-se.

Com que la intenció dels regidors de la CUP i RCat era lliurar a Felip de Borbó un memorial de greuges contra els borbons i un llibre en què es denuncia l’actuació d’aquesta dinastia contra el poble català (“De Felip a Felip. Fins als borbons”), Bonaventura i Navarro han accedit a treure’s les samarretes i entrar amb una altra roba. Malgrat aquest canvi d’indumentària, el servei de seguretat ha tornat a impedir-los l’entrada quan ha vist el dossier titulat “Jo no et reconec”, en què s’expliquen les malifetes històriques dels borbons contra Catalunya, que volien lliurar al príncep Felip i l’exemplar de la Constitució Catalana que Bonaventura portava a la seva carpeta. “Coño, no sabía que Catalunya tuviera una constitución”, li ha dit irònicament un agent de l’entrada. “No en tinguis cap dubte que ben aviat la tindrem”, li ha respost el regidor de Reagrupament.

Finalment, els dos regidors han estat retinguts a l’entrada i, arran de la seva insistència per poder lliurar a Felip de Borbó el document i el llibre abans esmentats, al cap d’uns minuts els ha sortit a rebre el cap de protocol de la casa reial espanyola, el qual s’ha compromès a fer-los arribar al príncep. Tot seguit, Navarro i Bonaventura han marxat de l’Auditori.

La CUP i Reagrupament consideren realment “molt greu” que es negui l’entrada a un acte oficial a un càrrec electe, i volen deixar clar que aquest fet "demostra un cop més el caràcter autoritari i antidemocràtic de l'Estat espanyol”. En aquest sentit, Jordi Navarro ha manifestat que “el nostre objectiu era dirigir-nos personalment a Felip de Borbó per expressar-li “el rebuig de la CUP, Reagrupament, Maulets... i de bona part de la ciutadania gironina a la seva presència a la ciutat i demanar-li que no torni mai més a Girona ni als Països Catalans”.

Per altra banda, Carles Bonaventura ha destacat que “novament s’ha posat de manifest la diferència en la manera d’entendre la política de formacions com les nostres, que s’enfronten a aquells que ens neguen drets fonamentals bàsics i que no s’arronsen a l’hora de plantar-los cara, i els partits d’ordre i submisos a l’actual marc juridicopolític i a Espanya. Mentre en Jordi Navarro i jo mateix érem a l’entrada defensant la dignitat del poble català contra la monarquia espanyola, anaven passant cap a dins altres regidors del consistori gironí de CiU, el PSC, el PP... encapçalats per l’alcalde, Carles Puigdemont, Pia Bosch, Concepció Veray... Els baròmetres i les enquestes diuen dia a dia que l’independentisme cada cop és més majoritari; en canvi, els representants i dirigents de Catalunya continuen comportant-se majoritàriament com a servents d’Espanya. Espero que el poble en prengui bona nota per quan arribin eleccions...”

D'altra banda, la CUP i Reagrupament s’han queixat del desplegament policial organitzat amb motiu de la visita de Felip de Borbó a Girona, que consideren “desproporcionat i ofensiu”. Els regidors també han anunciat que exigiran un informe detallat sobre les despeses que ha provocat aquest desplegament policial, que ha inclòs també un helicòpter que ha estat sobrevolant la ciutat tot el matí.

La CUP, Reagrupament i Maulets recorden que aquesta mateixa tarda, a partir de les 7 a la plaça del Vi, es farà una manifestació que anirà en direcció a l’Auditori de Girona per protestar contra la presència a Girona de Felip de Borbó. Així mateix, hi han afegit que el dia del pròxim ple, el 9 de juliol, també s’ha convocat una concentració al mateix lloc i a la mateixa hora per donar suport a la moció que els regidors de la CUP i Reagrupament presentaran perquè l’Ajuntament no reconegui a Felip de Borbó el títol de príncep de Girona.

6.609 lectures

Comentaris (2)

Comentari Crític
No se que us creieu dient que no torni el príncep mai més als països catalans, qui us creieu vosaltres que sou per dir que no torni mai més el príncep a Girona ?

El que heu de fer molts de vosaltres és no posar la paraula independència a la boca de tots els catalans per que no és així i ho sabeu.

El que no hauria de trepitjar mai més Girona potser és algun de vosaltres.
Que juri i acati les nostres
El que s'ha de fer es dir-li que ha de jurar i acatar les constitucions que ja va jurar el seu rebesavi FelipIV.
si no en teniu cap exemplar en podeu descarregar un en PDF aquí:

http://devolucio.wordpress.com/hemeroteca-constitucions-de-catalunya/

Total 2 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament