Recomanacions de Reagrupament per Sant Jordi 2014

Recomanacions de Reagrupament per Sant Jordi 2014

Entremig del brogit típic d’aquesta data, Reagrupament Independentista tornarà a ser a la Rambla de Catalunya oferint material divulgatiu, informació sobre el partit i com no, llibres i roses. Aquí pots trobar la nostra recomanació literària i d’assaig per aquest Sant Jordi 2014. Alguns d'ells els podràs trobar a la parada de Reagrupament, que estarà al davant del número 80 de Rambla Catalunya (entre els carrers de Mallorca i València) de 10h a 20h. 

 Martí Anglada, La via alemanya. Un viatge per la conca del riu Elba,  Barcelona, Brau edicions, 2014

No cal dir la rellevància d'Alemanya al si de la Unió Europea. L'autor ens n'ofereix un viatge que ens permetrà endinsar-nos en la personalitat, la singularitat i la manera de pensar germàniques. Aquest coneixement ha de resultar molt útil a l'hora de cercar complicitats, molt necessàries, en el procés d'independència que ha iniciat Catalunya. 

Antoni Rovira i Virigili, Els darrers dies de la Catalunya republicana . Barcelona, Acontravent, 2014.

El prestigiós escriptor i historiador tarragoní narra en primera persona l'exili que va patir, amb tota la seva família. L'exili de Rovira s'emmarca dins l'inici de l'èxode català, d'ara fa justament 75 anys. El llibre -reeditat oportunament aquest 2014- no tan sols és un testimoni valuós d'uns esdeveniments, sinó que és una obra plena d'encerts literaris que posa de manifest la vàlua com a escriptor del seu autor.

Assumpta Montellà, 115 dies a l'Ebre. El sacrifici de la lleva del biberó , Barcelona, Ara Llibres, 2014.

També al cap de 75 anys de la fi de la guerra civil espanyola, convé rememorar la decisiva i cruenta batalla de l'Ebre. L'autora, una de les principals responsables la recuperació de la història de la Maternitat d'Elna, presenta els esdeveniments de la batalla a partir d'un acostament molt personal que recorre a testimonis de la lleva del biberó, els més joves que van viure aquells combats. 

Martí Anglada, Quatre vies per a la independència , Barcelona, Pòrtic, 2103.

De processos d'independència n'hi ha hagut desenes i, després de la Segona Guerra Mundial, s'han multiplicat. Anglada ens parla de quatre procesos que podem qualificar com a positius, pacífics i plenament exitosos. Els de les tres repúbliques bàltiques (Estònia, Letònia i Lituània) i Eslovènia. Catalunya ja s'hi ha inspirat amb la Via catalana, seguint les passes de la Via bàltica. 

Daniel Defoe, Robinson Crusoe.

Després de l'esment del president espanyol durant el debat de política general a Madrid, pot ser oportú recuperar la cèlebre obra de l'il·lustrat Defoe. En català, n'hi ha una traducció clàssica de Josep Carner (reeditada per La Magrana el 1982) i una de més moderna a càrrec de Joan Fontcuberta, editada per Barcanova el 1992. Si no trobeu el text sobre les desventures del nàufrag i el seus esforços per sobreviure, l'any passat l'editorial La Mansarda, va publicar una altra interessant obra de Defoe, El capità Carleton,  en traducció de Jordi Ainaud.

9N 2014  de Jaume Barberà

Jaume Barberà és conegut pel seu programa ‘Singulars’, on amb un estil contundent i tenaç entrevista a personalitats de tots els àmbits. Al seu darrer llibre 9N 2014 , continuació de S’ha acabat el bròquil, es presenta un relat en forma de conversa amb l’escriptor i periodista català Josep Maria Fonalleras, defensant “la data que il·lusiona la majoria. La data que preocupa els defensors, moderats o no, de l’status quo  i de l’establishment ”.

JOAN CARRETERO  de Francesc Orteu

Pot algú que fa temps que ha deixat de creure en la política ser capaç de perfilar un polític? Joan Carretero, del guionista Francesc Orteu és, sobretot, una col·lecció d’anècdotes, un viatge sobre la recuperació de la confiança gràcies al “metge que fa política”. Una interessant reflexió sobre el personatge polític a través d’un recull de petites històries i una trobada final.

A UN PAM DE LA INDEPENDÈNCIA  de Vicent Partal

El reputat periodista valencià Vicent Partal detalla la situació de diversos països que s’han independitzat recentment i moviments independentistes d’arreu del món, com els Balcans, Escòcia i el Quebec. Amb una visió optimista respecte al procés català, Partal reflexiona sobre com hauria de ser la Catalunya independent.

 ANATOMIA D'UN DESENGANY  de Germà Bel

Anatomia d’un desengany és la tesi de Germà Bel, distingit economista i polític, la creença de que el moviment independentista està causat per les limitacions que pateix Catalunya dintre de l’Estat espanyol, raó per la qual cada cop més ciutadans veuen la secessió com a única manera de guanyar en identitat nacional, sentit de comunitat (com llengua i política educativa), per raons econòmiques i perspectives de futur.

17:14 L'HORA DEL POBLE  de Anna Rosenfeld i Joan Serra

Els autors analitzen com es va gestar la cadena humana de la Via Catalana, des de la seva concepció fins al seu desenvolupament i portada a terme. Una proesa que va reunir més de dos milions de persones.

4.795 lectures

Comentaris (1)

Guia independentista valenciana per a catalans
En el 2004 els independentistes valencians ja van fer el seu full de ruta...
El llibre 'Per la República Valenciana, d'Oriola a Vinaròs' de Víctor Baeta el podreu trobar en la parada de Reagrupament....

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament