Reagrupament reitera que la via unilateral és la única possible i que no es pot descartar la DUI

Reagrupament reitera que la via unilateral és la única possible i que no es pot descartar la DUI

Davant la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) a l’expresident Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau, manifestem:

-Donem tot el suport als tres encausats i reiterem que mai es pot acusar a una persona per exercir un acte de democràcia com és posar les urnes perquè el poble decideixi.

-Tal i com sempre hem dit des de Reagrupament, ha quedat demostrat que la via unilateral és la única via possible per arribar a la independència del nostre país. La suposada operació diàleg del govern espanyol ha estat una farsa des del principi i amb aquesta sentència clarament política queda ratificat de nou.

-El referèndum es farà doncs, de manera inevitable, per la via unilateral i des de Reagrupament volem recordar que no es pot descartar la opció de la DUI. No creiem que l’Estat espanyol pugui aplicar cap de les amenaces que ha fet aquests dies, com ara l’estat d’excepció. Si arribés el cas, però, el Parlament està del tot legitimat a fer una Declaració Unilateral d’Independència amb el posterior referèndum de ratificació, la via que des de sempre hem defensat a Reagrupament.

1.314 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament