Reagrupament ratifica el seu pacte amb la CUP a Girona

L’assemblea de Reagrupament reitera la validesa del programa pactat amb la CUP a Girona el 2011 i que fins ara s’ha defensat sense fissures
Reagrupament ratifica el seu pacte amb la CUP a Girona

“Els pactes s’han de complir”, amb aquesta frase es podria sintetitzar la voluntat expressada per la trentena d’associats de Reagrupament reunits aquesta setmana en assemblea –un 28% del total de la comarca del Gironès– a la seu de Girona de la formació. L’assemblea d’associats va defensar la continuïtat del pacte amb la CUP a la ciutat de Girona “com a mínim fins a final de mandat”, ja que es valora molt positivament la manera com ha funcionat l’acord fins al moment.

​Els membres de RCat també van valorar positivament l’acord nacional que vincula la nostra formació a Convergència sota la fórmula de convertir Reagrupament en entitat associada amb CDC, ja que, tal com va manifestar l’assemblea, cal donar suport al president, Artur Mas, en uns moments en què l’Estat espanyol, a través de grups de poder polítics, econòmics i mediàtics catalans i espanyols, centra els seus atacs en la seva figura per fer descarrilar el procés cap a l’estat propi.

L’executiva comarcal recorda que la possibilitat que els tres regidors gironins votin diferent en alguns casos ja existeix en l’acord electoral

​L’assemblea de Reagrupament del Gironès també va demanar una major visibilitat de la formació en el dia a dia a la ciutat de Girona i a la comarca del Gironès. Sobre la possibilitat, apuntada per uns associats, que al consistori gironí la CUP i Reagrupament, tot i compartir grup, poguessin votar diferent, des de l’executiva comarcal es va recordar que aquesta possibilitat ja es preveu en l’acord electoral entre les dues organitzacions, tot i que fins ara no ha calgut portar-la a la pràctica, i es considera de caràcter excepcional.

​Sobre aquest punt, Carles Bonaventura, regidor de Reagrupament a l’Ajuntament de Girona, va assenyalar que “la nostra disciplina de vot, dins el grup, no és imposada. Quan hi ha discrepàncies, en parlem, i arribem a un consens. Si algun dia no hi arribéssim, hauríem d’entendre aquesta possibilitat com una cosa natural i democràtica, no pas com un motiu de trencament”.

​L’assemblea de Reagrupament també va reiterar la validesa del programa electoral gironí pactat amb la CUP l'any 2011 i que es basa en la defensa de la participació ciutadana, la regeneració democràtica i la transparència, i en el treball fet des de l’Ajuntament de Girona per la independència dels Països Catalans; en definitiva, en la reivindicació d’un model de ciutat i de país alternatiu, que és diferent del que plantegen avui per avui els altres grups presents en el plenari gironí.

​El també coordinador regional de RCat, Carles Bonaventura, va manifestar que “a vegades a alguns els pot sobtar que la mateixa assemblea d’associats, i el mateix dia, pugui expressar el seu suport a l’acord nacional amb CDC, que caldrà ratificar el 17 de novembre, i alhora refermar l’aliança amb la CUP a la ciutat de Girona, dues decisions que poden semblar ideològicament contradictòries, però per a nosaltres no ho són. És la nostra manera d’entendre la transversalitat de l’independentisme i de posar la independència de la nació catalana per sobre de partidismes i ideologies”. Bonaventura hi va afegir que “en l'àmbit català ara per ara és prioritari sumar i defensar Mas dels atacs que rep d'Espanya per assegurar que el procés no trontolla ni fa marxa enrere i que les institucions i la mobilització al carrer van en la mateixa direcció, i en l'àmbit gironí ho és continuar apostant per un model de ciutat alternatiu al costat de la CUP”.

5.984 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament