Reagrupament promou una Iniciativa Ciutadana Europea perquè Catalunya independent sigui reconeguda per la Unió Europea

Es tracta que la UE garanteixi el manteniment de la ciutadania europea als ciutadans d’un nou estat sorgit per un procés de secessió d’una regió d’un estat membre de la Unió Europea
Reagrupament promou una Iniciativa Ciutadana Europea perquè Catalunya independent sigui reconeguda per la Unió Europea

Reagrupament ha promogut la presentació d’una Inciativa Ciutadana Europea , per tal que la Unió Europea estableixi la legislació de l’acte de reconeixement de la successió com a membre de la Unió Europea d'un nou estat sorgit de la secessió democràtica d’un altre estat membre de la Unió Europea . I ho ha fet el dia 1 d’abril, el primer dia hàbil per a presentar Iniciatives Ciutadanes a la Comissió Europea.

En el termini màxim de dos mesos, la Comissió Europea haurà de decidir si accepta a tràmit la Iniciativa Ciutadana Europea que Reagrupament Independentista promou davant les institucions europees. Cas que la Comissió Europea accepti aquesta iniciativa els promotors hauran de reunir un milió de signatures  perquè es pugui tramitar.

El Tractat de la Unió Europea, en el seu article 11.4, presenta el dret de la Iniciativa Ciutadana Europea . Els ciutadans de la Unió Europea podem participar directament en el desenvolupament de les polítiques de la UE , sol·licitant a la Comissió Europea una proposta de legislació en algun dels àmbits de competència de la Unió Europea, i que per tant, es pugui aplicar a tot el territori de la UE.

Fins ara, no existeix cap legislació a la UE que contempli la garantia de la continuïtat dels drets i obligacions dels ciutadans europeus  d'un nou estat sorgit de la secessió democràtica d'un estat membre de la Unió Europea

Els ciutadans europeus de nacions sense estat tenim el dret, en el cas que la nostra nació esdevingui estat per un procés democràtic d'independència, de garantir la nostra continuïtat com a ciutadans europeus. Per això, instarem a la UE per tal que legisli en aquest sentit, i reconegui automàticament com a membre de la UE, qualsevol nou estat que s'independitzi democràticament d'un altre estat membre .

Els objectius de la Iniciativa Ciutadana promoguda per Reagrupament són els següents: 

  • garantir el manteniment de la ciutadania europea als ciutadans d’un nou estat sorgit per un procés de secessió d’una regió d’un estat membre de la Unió Europea; 
  • garantir la sobirania dels ciutadans en els processos de secessió a l’interior del territori dels estats de la Unió Europea;
  • garantir el respecte als principis, valors i objectius de la Unió Europea establerts en els tractats de la Unió Europea, entre els quals l’article 2 del Tractat de la Unió Europea que diu: "La Unió es fonamenta en els valors de respecte de la dignitat humana, llibertat, democràcia, igualtat, estat de Dret i respecte als drets humans, inclosos els drets de les persones que pertanyen a minories. Aquests valors són comuns als estats membres en una societat caracteritzada pel pluralisme, la no discriminació, la tolerància, la justícia, la solidaritat i la igualtat entre homes i dones".
20.924 lectures

Comentaris (5)

Escòcia
Veient com és una iniciativa prou genèrica per a les nacions sense estat, seria bo trucar a la gent del SNP a Escòcia i partits flamencs per a que també impulsin aquesta iniciativa que de ben segur els interessa. Si cadascun d'ells la impulsa, arribar al milió de firmants en 7 països de la Unió no hauria de ser cap problema.
Ens ho passaran fàcil
Al Vidal Cuadras s'habilita li gira feïna....
bona noticia
Notícies així aixequen l'ànim dels reagrupats. però de qualsevol manera seguim endevant.
Baix Llobregat
en pas ferm anem cap endavant
hem de remoure cel i terra , no sabem com pot sortir, pero ens hem de fer sentir i esta a l'agenda europea, que sapiguen que i som i volem tornar a ser.
No estem morts!
Amb coses així, es nota que Rcat, segueix treballant desde fora, per la independència de la nostra nació. Ànims Reagrupament! Desde Calella (Maresme) estem amb vosaltres!!

Total 5 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament