Reagrupament Independentista promou un centre d'estudis a Organyà sobre la llengua catalana

Iniciarà una campanya per teixir complicitats entre les diferents institucions polítiques, culturals, religioses i la societat civil perquè el centre d'estudis d'Organyà impulsi estudis i recerques sobre la nostra llengua
Detall del Foli 5v de les Homilies d'Organyà. (Barcelona: Biblioteca de Catalunya)

Les llengües per als pobles són molt més que un factor de comunicació. Són la conseqüència d'una manera de veure el món i de viure-hi. Els catalans tenim com a única llengua pròpia aquella que s'ha originat en el territori, el català i l'aranès a la Vall d'Aran.

Un dels primers documents escrits que ens han arribat són les Homilies d'Organyà. Per tal d'ajudar a difondre aquest document històric i donar-hi el valor filològic, cultural i polític que té, Reagrupament Independentista anuncia que comença una campanya per intentar teixir complicitats entre les diferents institucions polítiques, culturals, religioses i la societat civil amb l'objectiu de crear un centre d'estudis a la mateixa localitat d'Organyà que impulsi estudis i recerques sobre la nostra llengua i que sigui un referent per als estudiosos de les llengües romàniques.

En un moment com l'actual quan estem patint atacs constants contra el català considerem que el projecte que ben aviat donarem a conèixer és una bona resposta i demanem la implicació de tots els ciutadans de Catalunya per poder-lo tirar endavant.

12.220 lectures

Comentaris (1)

les auques
Proposo que es tingui en compte les auques

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament