Reagrupament es reforça en la IV Assemblea Nacional

Cinc-cents reagrupats, dels 2.500 amb què compta l'associació independentista, clamen per la regeneració democràtica i aproven la ponència política, l'estructura organitzativa i la nova Junta Directiva nacional
(Vic, 19-06-2011)

Josep-Maria Vida d'Abadal, l'alcalde de Vic, dóna suport a l'assemblea i anuncia la creació d'una associació de municipis per la independència

La IV Assemblea Nacional de Reagrupament Independentista, celebrada aquest diumenge al Cinema Vigatà, a la capital d'Osona —i que ha comptat amb la participació de 500 dels 2.500 associats de l'entitat—, ha aprovat les millores de la ponència política i del reglament d'organització i funcionament, a més de la nova Junta Directiva nacional, que estarà presidida novament pel seu fundador i capdavanter, el metge de Puigcerdà, Joan Carretero, i per la vicepresidenta, Rut Carandell, a més de 16 reagrupats més, escollits directament avui en llista oberta, i els 8 representats territorials —ja escollits els dies passats en sengles assemblea—, que també han rebut el suport unànime dels presents.

L'alcalde de Vic, Josep Maria Vila d'Abadal, ha donat la benvinguda als associats a la capital d'Osona i els ha encoratjat a fer una organització que rebutgi els tics dels partits polítics fins ara coneguts. "Vosaltres que podeu, feu-ho, sou joves, gent sensata, seriosa, nacionalista i independentista". El dirigent d'Unió ha afegit que també vol canviar el seu partit (UDC:  "Farem que el partit nascut al 1931 que demandava justícia social i independència, torni als seus orígens sense dirigents que manen massa". I ha anunciat, enmig d'una gran ovació, que Vic promourà una associació de municipis per la independència.

En l'informe i en el discurs d'acceptació de la presidència, Joan Carretero ha deixat molt clara la voluntat de Reagrupament Independentista d'esdevenir una força "rigorosa i d'excel·lència", capaç d'anar més enllà de l'ara o mai, de donar més respostes que la independència. "Hem de fer que el independentisme sigui rigorós, que els ciutadans vegin que tenim respostes, que ens vegin com una solució", ha manifestat el cap de files de Reagrupament, tant en el discurs d'acceptació com en l'informe de presidència. "Hem d'explicar més i millor els nostres objectius, però no hem de retirar res del que hem dit fins ara, teníem raó, i els darrers fets ens l'han donada", ha afegit Carretero en referència als darrers pactes electorals.

"Malgrat el desànim, el cansament i la ràbia que provoca veure que la gent vol un país agenollat, cal aixecar-se i triomfar, i només triomfa el que segueix la lluita", ha dit el president. Però, així mateix, Carretero no ha volgut passar de puntetes sobre els resultats electorals: "Ens hem de llepar les ferides, però hem de continuar; hem perdut una batalla no la guerra, una guerra que serà llarga i en la qual tindrem desertors", ha avisat.  Per aquest motiu ha demanat obrir l'associació a tot el territori, a tots els pobles de la nació durant els pròxims mesos. "Estem a moltes comarques però a pocs municipis, i això ens perjudica, és la nostra primera fita", ha remarcat. 

La quarta assemblea ha escollit la nova junta directiva nacional de 26 membres, amb Joan Carretero, Rut Carandell i Ignasi Planas com a terna principal així com s'ha aprovat la ponència política i l'informe de gestió per 351 vots a favor, cap en contra i 5 en blanc. La nova Junta Directiva Nacional està formada pels següents associats (per ordre de votació):

Joan Carretero i Grau - PRESIDENT 
Rut Carandell i Rieradevall – VICE-PRESIDENTA 
Ignasi Planas Rivas - SECRETARI 
Jaume Fernàndez i Gonzàlez 
Roger Granados i Wehrle – ÀREA ORGANITZATIVA 
Àngel Font i Catalan – ÀREA ECONÒMICA 
David Vinyals i Domingo
Narcís Ribes i Besalú 
Imma Bellafont i Santies
Ferran Pujol i Benlloch 
Montserrat Tudela i Penya 
Esther Ponsa i Bou 
Ma Teresa Casals i Rubió 
Josep Sort i Jané 
Jordi Gomis Ollé 
Ma Teresa Pelegrí Soteras – ÀREA D’OBJECTIUS FUNDACIONALS 
Joaquim Cabanas i Miret
Xavier Serraïma Petit – ÀREA DE RELACIONS EXTERNES 

Als quals cal afegir els 8 representants territorials, escollits prèviament i ratificats en l'assemblea d'avui:

  • Alt Pirineu i l’Aran:  Pere Real i Balaguer
  • Barcelona comarques:  Joan Vila Planas
  • Barcelona ciutat:  Marc Viñolas Prat
  • Camp de Tarragona i Terres de l’Ebre: Gerard S.V.
  • Catalunya Central:  Ramon Payàs Capell
  • Girona:  Carles Bonaventura i Cabanes
  • Lleida:  Francesc Morreres i Sisó
  • Penedès:  Ricard Cabré Rigat

Més informació:

16.843 lectures

Comentaris (6)

Endavant
Molt bona feina!
Proposta Johnie Walker
Vaig assistir diumenge a la IV assemblea de Reagrupament. Des de l’olor de vellut del cinema Vigata fins la organització, la presentació dels informes i ponències i el tancament de l’acte em va plaure i satisfer. Però per sobre de tot i crec que no eren paraules de compromís passavolants sinó fermes perquè darrera hi ha propòsits que és va comprometre tirar endavant el que va satisfer va ser el discurs de l’alcalde de Vic.

Tenia dos molt bons amics; l’un durant vint anys es liquidava una ampolla de Johnie Walker cada dos dies. Al mes de juliol de dos mil cinc va solucionar tots els seus problemes, però en qualsevol dels seus crònics estats era un individu lúcid. L’altre cada cop que teníem un examen es liquidava un cigaló i una copa de Jonhi Walker, aquest és un home d’èxit.

Com sigui que a REAGRUPAMENT (tot i fer les coses de forma notable, amb un discurs conseqüent, intel•ligible i lògic) no ens fa cas ni la nostra família (ni al ARA ni a l’Avui surt ni una sola noticia de l’assemblea de REAGRUPAMENT, ja no diguem TV3 o fins i tot el canal 3/24 “La Vanguàrdia”......etc) Proposo una estratègia que he denomino Jonhi Walker perquè sigui quin sigui el resultat trobarem mal als nostres remeis, com va ser el cas dels meus dos amics. QUE REAGRUPAMENT FAÇI COSTAT AL SR. VILA D’ABADAL de forma orgànica
aclariment
Hola Jordi: Soc un dels assistents a la IV assemblea i et puc aclarir una mica els teus dubtes.
La entrada a la platea del cinema era lliure per tothom. Jo vaig veure que a l'hora de votar algunes persones (poques) del meu voltant no aixecaven cap cartolina de votació... simplement perquè no havien pagat els 10€ que valia acreditar-se i no tenien la documentació de votació. Pensant una mica, vaig deduir que o eren convidats..... o eren militants als que la crisis castiga massa i varen preferir els 10€ a poder votar.
Efectivament en total hi havia unes 500 persones ben contades.
Estadístiques a part, una assemblea "rodona", molt ben organitzada. I pels voluntaris de Vic que varen fer una tasca per treu-res el barret!!!
Els números surten tranquilament
Hola Jordi,
En una assemblea com aquesta que dura des de les 9 del mati fins a les 3 del migdia, la gent va entrant i sortint. Hi ha qui fuma, hi ha qui se'n va a fer un cafè, hi ha qui algún tema no li interessa o no ho vol ni saber, hi ha qui tant sols venen fins la primera part, hi ha qui ve a la segona. Cadascú fa el que li peta!
Cal saber que el registre d'associats, estava obert des de les 9 fins a les 11 del mati. Jo personalment em vaig registrar a les 9 del matí. Però evidentment molts ho van fer més tard.
Sàpigues, que fora hi havia un bar, que estava ple gairebé en tot moment.
T'animo a que a la següent vinguis a comprovar-ho tu mateix.
Salut
No em surten els números!
Ha comptat amb la participació de 500 associats de l'entitat i s'ha aprovat la ponència política i l'informe de gestió per 351 vots a favor, cap en contra i 5 en blanc. O molts no han votat i tant se'ls enfotia (que ja és greu) o no n'eren tants. A partir de les fotos m'he entretingut a comptar files i columnes d'assistents i m'en surten un màxim de 400.
Algú m'ho pot explicar?
Gràcies
Ara només cal que penjeu el vídeo, molts no hem pogut anar!!

Total 6 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament