Reagrupament dóna ple suport al Manifest de juristes en favor del Referèndum

Reagrupament dóna ple suport al Manifest de juristes en favor del Referèndum

El VicePresident de Reagrupament, Albert Aragonès , ha assistit a l’acte de presentació del Manifest en favor del referèndum, signat per més de 600 juristes i que defensa la legalitat i legitimitat d’un referèndum per la independència de Catalunya.

Segons el manifest, es tracta d’un problema polític, no jurídic, ja que en el marc de la Constitució espanyola hi cap perfectament la celebració d’un referèndum perquè la ciutadania pugui decidir.

Albert Aragonès ha valorat molt positivament l’acte i ha afirmat que “l’Estat espanyol menteix dient que no pot autoritzar un referèndum. Tal i com va dir l’advocat Jaume Asens durant l’acte, els articles 1 i 9 de la Constitució, que estableixen el principi democràtic, obren la porta a un referèndum negociat”.

L’acte s’ha celebrat al Col·legi de l'Advocacia de Barcelona amb el títol “Sense dret no hi ha democràcia” i és una iniciativa del Col·lectiu Praga. Entre els assistents hi havia el Conseller de Justícia, Carles Mundó i hi ha intervingut Jaume Asens (advocat i tinent d'alcalde de Drets de la Ciutadania, Participació i Transparència de l'Ajuntament de Barcelona), Gemma Calvet i Miquel Samper, advocats, Joan Queralt, catedràtic de Dret Penal de la UB, Abel Pié, degà del Col·legi d'Advocats de Manresa, Mercè Barceló, catedràtica de Dret Constitucional de la UAB, i Joan Ignasi Elena, portaveu del Pacte Nacional pel Referèndum, que ha tancat l’acte.

Fotografia: Nació Digital

1.033 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament