Reagrupament crida a participar a la inauguració del monument de la Batalla de Talamanca

Es tracta del primer monument existent a Catalunya que commemora una acció de l'exèrcit català
Tots a Talamanca

Aquest dissabte, 26 de març de 2011, a les 12.30, tindrà lloc la inauguració del monument en memòria dels qui van lluitar en defensa de les llibertats catalanes a la Batalla de Talamanca, el 13 d'agost de 1714. L'espai de memòria es composa d'un monòlit d'acer i una placa de bronze amb un baix relleu, col·locada damunt d'un bloc de pedra de la zona, en un espai urbanitzat com a placeta que permet visuals sobre el camp de batalla i que compta amb una estació d'interpretació didàctica.  

Es tracta del primer monument existent a Catalunya que commemora una acció de l'exèrcit català, i es vol fer de l'acte d'inauguració una diada d'afirmació per les llibertats nacionals. Per això Reagrupament crida a la participació de tots els patriotes que hi puguin anar. L'acte institucional estarà presidit pel conseller Felip Puig.

Per a més informació sobre el desenvolupament de la Batalla de Talamanca i el procés de recerca que al seu entorn van desenvolupar els investigadors de la Universitat de Barcelona, podeu consultar el Museu Virtual de la Guerra de Successió , i les publicacions de Llibres de Matrícula de la col.lecció Camp de Mart (Talamanca 1714 ) .

9.767 lectures

Comentaris (1)

Fotografíes de l'acte
Fotografíes que recullen la presència de reagrupats a Talamanca:

http://www.facebook.com/?ref=logo#!/album.php?aid=2110849

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament