Reagrupament al ‘Primer aplec per la Independència’ d’Arenys de Munt

(Arenys de Munt, 12-09-2010)

Aquest diumenge s’ha celebrat a Arenys de Munt el ‘Primer aplec per la Independència’. La jornada ha servit per commemorar l’aniversari de la primera consulta independentista de Catalunya que va tenir lloc el 13 de setembre de 2009 a la vila del Maresme. L’aplec independentista ha omplert la vila d’Arenys de Munt de ciutadans i ciutadanes que han volgut reviure aquella data històrica. 

Als carrers s’hi podia respirar aquell esperit d’un poble que va perdre la por i ara escampa als quatre vents les seves ànsies de llibertat sense complexos.

Els més matiners en arribar a Arenys de Munt han estat els associats anònims i no tant anònims que han donat un cop de mà per muntar la parada de la furgoneta de Reagrupament Independentista que ben situada al bell mig de la riera s’ha convertit en punt de trobada de reagrupats i altres ciutadans que s’acostaven a conèixer el projecte polític de Reagrupament.

Durant el matí s’hi ha pogut veure moltes cares conegudes com Enric Canela, el Doctor Josep Vendrell i òbviament l’alcalde de la vila, Carles Móra, que ben d’hora ja se’l veia donant un cop de mà als organitzadors de l’Aplec. Diferents parlaments i l’actuació de la coral ‘El poble que canta’ han posat la nota reivindicativa i artística a un magnífic matí de diumenge envoltat d’un ambient festiu i familiar.

Els actes centrals de la jornada han transcorregut a partir de les cinc de la tarda, al parc de Can Jalpí, lloc on s’ha inaugurat el monument de 15 metres d’alçada de l’escultor Jaume Rodri que ha estat creat per commemorar aquella data ja històrica del 13 de novembre del 2009 i, que representa les quatre barres de la senyera de Catalunya . L’acte ha esta obert amb el discurs del Doctor Moisès Broggi que ha emocionat als assistents per la seva lucidesa  i contundència. Joan Carretero, Rut Carandell, Montserrat Tudela, Enric Canela, Josep Vendrell i moltes més cares conegudes han estat al costat de un nombrós grup de reagrupats i reagrupades que han volgut viure aquest primer Aplec per la Independència.

La jornada ha finalitzat amb la signatura del Compromís d’Arenys de Munt, manifest que recull el compromís del signants amb Catalunya i el seu alliberament nacional. Joan Carretero i Enric Canela han signat el document com a representants de Reagrupament i Suma Independència, respectivament.    

L’acte ha finalitzat amb el parlament de l’alcalde d’Arenys de Munt, Carles Móra, que ha emocionat als assistents apel·lant al compromís i responsabilitat de tots i cadascun de nosaltres, per lluitar per un país on els nostres fills puguin desenvolupar els seus projectes en plena llibertat. 

8.751 lectures

Comentaris (1)

Carles Móra
Carles Móra, incansable, diumenge al capvespre deia: seré feliç quan assolim la independència.
És un honor tenir de company reagrupat aquesta persona forta, serena i profundament humana.

Total 1 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament