RCat i SI s’uneixen a Barcelona per consolidar l’espai polític de la Declaració Unilateral d'Independència

RCat i SI s’uneixen a Barcelona per consolidar l’espai polític de la Declaració Unilateral d'Independència

Reagrupament (RCat) i Solidaritat Catalana per la Independència (SI) han presentat aquest vespre la candidatura unitària a Barcelona per les eleccions municipals del proper 24 de maig. Sota el lema ‘Millor Barcelona’, la coalició independentista aposta per convertir Barcelona en capital d’estat, potenciant la participació ciutadana i al marge dels partits tradicionals aliens a la regeneració democràtica.

“Som i serem la candidatura del compromís amb una nova proposta de país i de ciutadania”, assegura Ignasi Planas, alcaldable d’aquesta candidatura. “Seguir pertanyent a Espanya perjudica la nostra competitivitat com a ciutat de referència a nivell europeu i mundial”, comenta Planas. “Independència, democràcia i regeneració” són els eixos de la coalició, presentada al Recinte Modernista de Sant Pau davant més de dues-centes persones. 
 
L’aposta de RCat i SI passa per portar “aire fresc a l’ajuntament de Barcelona; un aire que ha de ser necessàriament independentista”, comenta Elisabeth Hernàndez, segona candidata de la llista conjunta. “És l’esperit de la societat allò que forma una ciutat i un país”.

rcat-si 2

 
L’acord entre SI i RCat arriba fruit de l’experiència i la maduració política. “Mentre una llista de país no sigui possible, l’única manera que CiU i ERC es posin a treballar és que tinguin un pol independentista que els apreti”, segons Uriel Bertran, secretari general de SI. “No anirem a negociar a Madrid, representem l’independenstisme que no demana permís”, conclou Bertran.
 
Per Joan Carretero, president de RCat, no es pot deixar el govern en mans d’unionistes i autonomistes que ja han demostrat ser poc eficients. “Només nosaltres som la garantia absoluta que no es repetirà cap altre Tripartit. Hi haurà un govern nacional que convertirà Barcelona en una ciutat eficient i que esdevindrà capital de país”, afirma Carretero. 

7.857 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament