Rajoy: "La Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola"

Rajoy qualifica de "deslleialtat constitucional" la declaració de sobirania del Parlament de Catalunya
Rajoy al Congrés

El president espanyol, Mariano Rajoy, torna a brandar la Constitució espanyola per a rebutjar amb contundència la declaració de sobirania aprovada per una majoria molt àmplia del Parlament de Catalunya que ha qualificat de "deslleialtat constitucional". Rajoy també ha citat textualment el text de la norma espanyola en el punt que diu que "la sobirania nacional resideix en el poble espanyol" i que "la Constitució es fonamenta en la indissoluble unitat de la nació espanyola".

Sense referir-se explícitament a Catalunya, encara que tothom ha entès que ho feia així, Rajoy ha explicat que totes les opcions polítiques que es plantegin han de ser legals i que no hi haurà cap acord al marge de la Constitució. En aquest sentit, el president del govern espanyol ha dit que el seu govern garanteix la legalitat constitucional.

No hi ha vida fora de la Constitució espanyola

Rajoy ha destacat que la competència en matèria de referèndums correspon a l'estat. Mariano Rajoy ha apuntat la possibilitat que la Constitució pugui reformar-se, com ja ha passat en altres ocasions.

5.588 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament