Pujol encara defensa el "peix al cove" i el pacte del Majestic a les seves memòries

Està al servei del projecte d'encaix de Catalunya dins d'Espanya, que admet que està embarrancat
Memòries Pujol

"Definir la nostra política només com a peix al cove és erroni i també injust, perquè en tot moment hem actuat tenint present una idea i un projecte de país que anava molt més enllà dels guanys concrets que es podien obtenir en un moment donat." La defensa del peix al cove és una de les idees clau del tercer volum de Memòries  de Jordi Pujol que avui ha sortit a la venda.

Així mateix, Pujol, que no fa gaire autocrítica, defensa també les bondats del pacte del Majestic, amb el PP de José María Aznar, i tan sols troba que va haver-hi un cert excés en la seva escenificació.

Pujol afegeix que "el peix al cove només té sentit si es practica en funció del projecte. I convé saber-ho presentar d'una manera il·lusionada.” Llavors la pregunta és saber quin era i quin és el projecte de Jordi Pujol? Doncs, segons afirma ell mateix, el seu projecte és l'encaix de Catalunya dins d'Espanya i, davant l'"escarni del Tribunal Constitucional amb l'Estatut", les "amenaces" a la llengua catalana i l'"ofec" financer dels catalans, Pujol reconeix que el seu projecte per encaixar Catalunya en una Espanya plural i oberta "està embarrancat i podria naufragar".

Malgrat no haver propugnat "mai" l'independentisme, reitera que ja no troba "arguments per contradir" als que aposten per aquesta via i assegura que Catalunya té "futur" perquè el seu poble segueix demostrant una "voluntat de ser". No obstant això, ell continua defensant el projecte embarrancat de la Catalunya espanyola.

8.449 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament