PSOE i PP tornen a rebutjar que la llengua catalana sigui oficial a Europa

Els socialistes catalans també hi han votat en contra com la resta del grup socialista
PSOE i PP tornen a rebutjar que la llengua catalana sigui oficial a Europa

PSOE (PSC inclòs) i PP han sumat forces aquest dijous al Congrés dels Diputats en contra que la llengua catalana pugui ser oficial a Europa, amb coherència amb la manca de possibilitat d'ús al Congrés mateix. Amb el seu vot han impedit l'aprovació d'una proposta de resolució de CiU que instava el govern espanyol a aprofitar el canvi de reglament del règim lingüístic que deriva de l'adhesió de Croàcia a la Unió Europea (UE) per reclamar l'oficialitat del català a les institucions europees. Es tracta d'un text que recull la petició que els eurodiputats catalans Ramon Tremosa de CiU, Maria Badia del PSC, Oriol Junqueras d'ERC i Raúl Romeva d'ICV van enviar al govern espanyol a mitjans de juny. Els socialistes catalans han votat en contra amb la resta del grup socialista després que la Federació hagi rebutjat per tèbia l'esmena que hi havien presentat.

La votació final ha posat de manifest de nou la unitat de les dues principals forces espanyoles en aquesta qüestió. El text de CiU reclamava al govern espanyol que d'acord “a les disposicions relatives al règim lingüístic de la UE i al seu compromís de respectar la diversitat lingüística i cultural i els drets dels ciutadans aprofités les reformes normatives que es duran a terme al Tractat de la UE i al Reglament amb motiu de l'adhesió de Croàcia a la UE per aconseguir que el català disposi de l'estatus de llengua oficial de les institucions de la Unió”.

És el mateix text que quatre eurodiputats catalans -inclosa la del PSC Maria Badia- van impulsar per instar el govern espanyol a moure fitxa en aquesta qüestió. Els parlamentaris catalans creuen que l'adhesió de Croàcia és una oportunitat d'or que obre vies al català i sostenen a més que la mesura no tindria cost per a les institucions europees perquè la majoria dels traductors espanyols a la cambra europea són catalanoparlants.

La mateixa proposta de resolució inclou un segon punt que insta el govern espanyol a presentar un projecte de llei de modificació de la llei orgànica de règim electoral general que tingui per objecte permetre l'existència de circumscripcions electorals de règim autonòmic sempre que ho aprovi així el parlament de cada territori. CiU recorda que d'aquesta manera es donaria resposta a la petició del Parlament Europeu que reclama als estats que divideixin les seves circumscripcions quan tinguin més de 20 milions d'habitants. En la seva esmena el PSOE demana la supressió d'aquest punt.

12.341 lectures

Comentaris (3)

PSC-PSOE
I després, de cara a l'opinió pública, els socialistes encara queden com els bons de la pel·lícula, que defensen el català i els del PP són els dolents. A veure quan obren els ulls...
La llista dels 25 diputats del NO
Dijous els 25 de juny representants del PSOE de Catalunya al Congrés dels Diputats van votar contra del reconeixement del català a Europa. Compromís que, malgrat els compromisos del govern de Zapatero, el PSOE, com és habitual, no ha respectat.

Considerem un frau i una traïció a Catalunya el que han fet aquests 25 diputats que han deixat de representar Catalunya per alinear-se amb la caverna carpetovetònica.

Com va fer a l’any 1976 La Trinca amb els 18 regidors del no al català, caldria immortalitzar als 25 diputats del no.

Diputats P.S.O.E. a 2 de juliol de 2011
Font: http://www.socialistasdelcongreso.es/

Barcelona:
Cabezón Arbat, Meritxell
Chacón Piqueras, Carme
Corcuera Plaza, Juan Carlos
Moral Reixach, Sixte
Muñoz Santamaría, Lourdes
Puig Gasol, Mª Dolores
Ruiz Llamas, Román
Canongia Gerona, Joan
Esteve Ortega, Esperança
Muñoz Gómez, José Vicente
Fernández González, Daniel
Mas i Estela, Manuel
Batet Lamaña, Meritxell
López i Chamosa, Isabel
Pedret i Grenzner, Jordi
Colldeforns i Sol, Mª Montserrat

Girona:
Palma i Muñoz, Montserrat
Fernández i Iruela, Juli
Sáez Jubero, Àlex

Lleida:
Cunillera i Mestres, Teresa
Larrosa Piqué, Fèlix

Tarragona:
Lizarraga Gisbert, Mª Luisa
Ruiz i Carbonell, Joan
Vallès Vives, Francesc
Ferré Fons, Anton

Adherir-vos a aquesta pàgina del Facebook
http://www.facebook.com/Els25DiputatsDelNO?sk=info
Una altra humiliació
I per això paguem aquests polítics que estan a Europa

Total 3 comentaris

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament