Presentació a Lleida de 'Del Soft al Hard", de Josep Sort

Presentació a Lleida de 'Del Soft al Hard", de Josep Sort

Seguint amb la ruta de presentacions del seu nou llibre, el politòleg, professor de la Universitat de Barcelona i responsable de Relacions Internacionals de Reagrupament, Josep Sort, serà aquest dimecres a Lleida en un acte a l'Institut d'Estudis llerdencs (IEI). A més de Sort, l'acompanyaran la Directora de l'IEI, Montserrat Macià i l'historiador, Jaume Fernàndez.

L'acte es farà aquest dimecres 15, a les 19h.30 a l'Aula Magna de l'IEI, a la plaça de la Catedral, 2 de la població.

Del Soft al HardCatalunya, la Independència i els Afers Exteriors"  recull els articles que l'autor ha anat publicant en la secció internacional del butlletí La Veu de Reagrupament , entre el 2011 i el juny del 2016.

Segons Sort, més que fixar-se en els esdeveniments d'altres nacions, els articles reflexionen sobre l'impacte internacional del procés d'independència de Catalunya, d'un abast que pràcticament mai abans s'havia donat. Segons el seu parer, l'evolució d'aquest impacte el fa ser optimista, i remarca la importància de l'àmbit internacional en la consecució de la Independència. Així, un cop hem arribat a un procés madur, és el moment de començar a desenvolupar una política hard, que implica posicionar-se clarament en aquells temes que són d'interès prioritari a nivell internacional tals com les aliances internacionals, la defensa, la seguretat, etc, perquè serà en funció del posicionament que les autoritats catalanes prenguin, que la comunitat internacional li donarà un major o menor grau de reconeixement al nou estat. I per l’autor, quant més ampli sigui aquest reconeixement, menys capacitat tindrà Espanya per oposar-s'hi. 

Sort ja ha presentat el llibre a Barcelona, a Vic i a Reus, on va tenir una molt bona acollida. La presentació de Lleida, com les anteriors, finalitzarà amb un torn de preguntes del públic assistent i l'autor firmarà exemplars del llibre per qui en vulgui. 

1.162 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

Carles Puigdemont ha de fer un "pas al costat"?
 Sí
 No
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament