PP i C's prefereixen Catalunya arruïnada abans que lliure

Mas-Colell diu que "la pèrdua de recaptació serà superior als 5 milions" de la consulta
PP i C's prefereixen Catalunya arruïnada abans que lliure

El conseller d'Economia, Andreu Mas-Colell, ha acusat el PP català "d'obstruccionista" per portar al Consell de Garanties Estatutàries els pressupostos catalans de 2014  i la llei d'acompanyament. Els populars presentaran aquest matí a la cambra catalana la petició de dictamen dels comptes i de la llei d'acompanyament, a la qual s'afegirà previsiblement Ciudadanos.

Això frenarà l'aprovació dels pressupostos de la Generalitat que s'havien d'aprovar aquest dijous al ple del Palament. El motiu és que els comptes inclouen una partida de5,75 milions d'euros per celebrar la consulta sobiranista.

Mas-Colell ha advertit que aquest dictamen "perjudica" el compliment de l'objectiu de dèficit de l'any que ve, fixat en l'1% del PIB, i ha demanat a Alícia Sánchez Camacho que "recapaciti" perquè la seva decisió endarrerirà l'aprovació dels pressupostos un mes. "La pèrdua de recaptació serà superior a aquests 5 milions que qüestionen", ha assegurat el conseller.

Com que previsiblement els comptes per a 2014 no entraran en vigor l'1 de gener, el govern català podria aprovar un decret específic de pròrroga dels anteriors comptes durant un determinat període de temps. Encara que no ho fes, però, els pressupostos en vigor, és a dir, els del 2012, es prorrogarien automàticament fins que s'aprovessin els nous.

El conseller ha alertat que el retard repercutirà de forma negativa en els serveis als ciutadans i al correcte funcionament de programes socials com la Renda Mínima d'Inserció (RMI). "Han criticat mil vegades que tinguéssim pròrroga l'any passat, i ara ens forcen a una pròrroga aquest any. Espero que després no ens critiquin per no haver aprovat el pressupost el 2013", ha retret al PP català.

"Això té el recorregut de molestar unes setmanes i posar les coses més difícils", ha dit Mas-Colell, que s'ha mostrat confiat que"dormir una nit serveixi per calmar els ànims".

4.350 lectures

Comentaris (0)

Afegir Comentari

Escriu els caràcters de la imatge.

Prem aquí si no reconeixes el codi.

L'enquesta

La sentència està cuinada i ben cuinada?
 I ara... que malpensats....
 Cuinada i ben macerada...
Jordi Gomis. En memòria

Twitter Reagrupament